Servicechef till Scania Sverige, Region Stockholm

Servicechef till Scania Sverige, Region Stockholm

Vill du vara med och utveckla Scanias serviceaffär till nästa nivå? Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi vill göra skillnad, vill du?

Dina arbetsuppgifter
Till vår serviceanläggning i Norrtälje söker vi en driven chef. Ditt huvudsakliga ansvar är att proaktivt utveckla och leda verkstadens verksamhet och aktiviteter för att maximera kundernas och medarbetarnas tillfredsställelse samt det affärsmässiga resultatet, vilket bidrar till Scanias lönsamma tillväxt.

I denna roll har du ansvar för ekonomisk verksamhetsstyrning; prognos, resultat- och nyckeltalsuppföljning. Servicechefen är dessutom ansvarig för verksamhetens säkerhet, hälsa och arbetsmiljö. I detta uppdrag ingår att delta i en driftsledning tillsammans med representanter från fordonsförsäljning och servicemarknadsförsäljning. För Servicechefen är vård och utveckling av kundrelationer en naturlig del av vardagen och där vår service ska inge stort förtroende hos våra kunder.

Din profil
Vi söker dig som har starka ledaregenskaper och har erfarenhet som chef/ledare, gärna inom fordonsbranschen. Du är positiv och entusiasmerande samt har en stark drivkraft och tycker om att ta initiativ. Ditt ledarskap är tydligt och du har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt. Det är viktigt att du är en lagspelare och besitter god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samtidigt som du har ett starkt intresse för god kundservice och affärer.

För att lyckas i rollen söker vi dig som har erfarenhet av servicemarknad, med ett intresse för helhetsaffären. I detta uppdrag ingår att coacha såväl verkstadspersonal som administrativ personal, att arbeta med utveckling av våra flöden och att utöka serviceförsäljningen. Vi tror att denna uppgift kan vara lämplig för en person från återförsäljarverksamhet eller från det industriella systemet och som har gedigen chefserfarenhet.

Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet/Kunskap, färdigheter:
  • Högskoleutbildning med inriktning teknik eller logistik är meriterande
  • Minst 3år Chefs-/Ledarskapserfarenhet är meriterande
  • God kännedom om lastbils- och bussbranschen
  • Gedigen kunskap om arbete på återförsäljarnivå
  • Kommunicerar väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
  • B-körkort är ett krav, C- och/eller D är meriterande
  • Datorkunskaper
Ytterligare information
Kontakta Dan Löfgren, Servicemarknadschef, region Stockholm, 010-706 61 29

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och för tjänsten relevanta betygskopior. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.