Senior redovisningsekonom till scania sverige ab, lindvreten

Senior redovisningsekonom till scania sverige ab, lindvreten

Är du ekonom och vill arbeta nära affären? Brinner du för redovisning och gillar utmaningar? Är du noggrann, positiv och engagerad? Då är det dig vi söker till vår redovisningsavdelning på Scania Sveriges huvudkontor i Lindvreten!

Vi är en centraliserad redovisningsavdelning i det svenska marknadsbolaget med 6 medarbetare som har helhetsansvar för redovisning, finansiella analyser och rapportering till både moderbolaget och myndigheter. Förutom oss finns det 4 Business Controllers, varav 3 sitter ute hos våra helägda återförsäljare, och en Credit Control grupp inom ekonomiorganisationen.

Arbetet styrs till största delen av svenska och internationella redovisningsstandarder tillsammans med de instruktioner som kommer från Scanias globala funktioner i Södertälje, vilket gör att våra uppgifter ständigt utvecklas och förändras. Inom ekonomiavdelningen arbetar vi målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten.

Bolaget genomgår för närvarande en stor förändring vad gäller IT-miljön vilket bland annat innefattar implementationen av Dynamics 365 som nytt affärssystem som även kommer omfatta redovisning. Detta gör att avdelningen har ett stort arbete framför sig att inte bara sätta ett nytt system i drift utan även utveckla sina processer för att bättre utnyttja de möjligheter som systemet erbjuder. Din erfarenhet kommer spela stor roll i den här processen.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde:
  • Löpande redovisning, bokslutsarbete
  • Finansiella analyser och utredningar
  • Koncernrapportering i HFM enligt IFRS
  • Aktiv roll i utrullningen av vårt nya ekonomisystem (Dynamics 365)
  • Identifiera och implementera processförbättringar
Din profil

Du är högutbildad ekonom med lång erfarenhet inom redovisning. Du bör ha en god förmåga av att sätta dig in i komplexa frågeställningar, bland annat vad det gäller skatt och redovisningsprinciper.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och analytiskt lagd. Då arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga grupper inom Scania Sverige och moderbolaget Scania CV AB är det viktigt att du har lätt att samarbeta med andra och att du trivs i en verksamhet med många kontaktytor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda Excel kunskaper. Erfarenhet av HFM och/eller Dynamics 365 (Axapta) är meriterande.

Låter det intressant? Skicka gärna din ansökan med personligt brev, CV och betygskopior senast den 3:e april 2019!

För mer information kontakta

Melinda N. Åkerlund, Head of Accounting and Financial Control, 070-7972105
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 3 apr (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.