Scania Sverige söker Servicesäljare

Scania Sverige söker Servicesäljare

Spännande utmaningar finns i en region på tillväxt, Scania Sverige Region Stockholm Södra söker Servicemarknadssäljare.

Stockholm och dess transportbehov växer och branschen som helhet är inne i en spännande fas. Vi på Scania ser en stor möjlighet att lösa våra kunders behov och i och med det utveckla och växa i vår serviceaffär. Som en del i detta söker vi nu en Servicemarknadssäljare till Region Stockholm Södra med placering i Kungens Kurva.

Servicemarknadssäljarens huvudsakliga ansvar är att proaktivt marknadsföra och sälja Scanias alla tjänster och serviceprodukter. Du ansvarar även för att uppfylla affärsmässiga samt finansiella mål och därigenom bidra till Scanias lönsamma tillväxt.

Uppdrag
Rollen kommer att fokusera på oexploaterad potential hos kunder med fordon i drift och det innebär att kontakta kunder där fordonet redan har sålts. Exempel på uppgifter och försäljningstillfällen:
  • underhåll och reparationsavtal till kunder utan avtal
  • kunder med egen verkstad där det finns potential att tillhandahålla reservdelar eller överta verkstadsaktiviteter
  • återvinna förtroende hos kunder som ej använder våra verkstadstjänster och få dem att se värdet i att använda auktoriserade serviceverkstäder
  • arbeta med servicebehov från fordonskontroller av myndigheter
  • fånga ägarbyte för fordon
  • sälja Förarutbildning eller Fleet Management för att stötta kunderna i effektivt användning av fordonsflottan
  • arbeta för att vi tar hand om släp och påbyggnationer för kundens fordon
Att fokusera på kunden, förstå och omvandla deras behov till värdeskapande lösningar samt att upprätthålla en positiv märkesimage är också viktiga aspekter i rollen. Bidra till att identifiera potentiella kunder och skapa försäljningsmöjligheter där Scania kan ge värde till kunden och vara lönsamma. Att verka för ett positivt samarbetet med kollegorna på serviceverkstäderna och övrig försäljning där alla driver åt samma håll och hjälps åt.

Din profil
Vi vill att du har erfarenhet från säljande arbete och/eller kundbearbetning. Vi ser gärna att du är van att arbeta systematiskt med försäljning och har en känsla för affärer. En fördel är om du har kännedom om vårt produktutbud och om våra tjänster samt en god förståelse för våra kunder och branschen. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och du har en hög social kompetens. Körkortsbehörighet minst B, gärna CDE.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania.

Vid frågor angående tjänsten kontakta Harald Cederberg, Servicechef tfn 010 - 706 62 05

Intervjuer kan komma att ske under ansökningsperioden med reservation under semesterperioden v 27-32.
Välkommen med din ansökan !
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.