Säljare och begagnat ansvarig

Säljare och begagnat ansvarig

Scania Sverige AB skapar möjligheter för tillväxt och har med detta delat vår region i två återförsäljare i Stockholm. Vår återförsäljare Scania Sverige Region Stockholm Norr bygger vi nu upp en egen verksamhet för begagnade lastbilar och vi söker en säljare som kommer vara ansvarig för den verksamheten. Din placeringsort blir antingen i Kallhäll eller Enköping.

Uppdrag
Ditt huvudsakliga uppdrag är att se till att vi skapar en lönsam begagnat affär genom ett strukturerat arbetssätt. I uppgifterna ingår att värdera inbyten, marknadsföra, administrera och sälja begagnade lastbilar, tillhörande som är anpassade efter kundens behov. I uppgiften ingår även att hålla ordning på bilar för att uppnå bästa möjliga exponering genom att säkerställa att fordon som är till försäljning, är rena, visuellt tilldragande, att gården hålls i god ordning och bilar är rätt placerade. Du planerar logistiken och leveransen av begagnade bilar från att de kommer in som inbytes tills ny kundleverans. Du tar ansvar för att vi registrerar bilar på portaler för visning på Web och andra medier och ser till att de exponeras på ett säljande sätt.

I den inledande fasen kommer du även praktiskt få vara med att forma hur vi ska driva denna verksamhet. Du kommer vara ensam i din roll på återförsäljaren men ha ett väldigt nära samarbete med våra säljare för nya fordon och tjänster samt våra serviceverkstäder. Du kommer även arbeta aktivt med vår begagnat ansvariga på distributören för Scania i Sverige.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av företagsförsäljning, med gedigen kunskap om lastbilar och påbyggnader och dess värde. Du trivs att arbeta tillsammans med människor och gillar att göra affärer. Vi ser att du definitivt har C-körkort. Utöver det är det meriterande om du har CE-kort och erfarenhet inom begagnade fordon.

Som person har du förmågan att bygga och upprätthålla kundrelationer och leverera utomordentlig service. Du har en social- och utåtriktad personlighet med känsla för affärer. Du har en stark vilja och driv att arbeta självständigt och driva förändring.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania.

Vid frågor angående tjänsten kontakta Rickard Arvidsson Återförsäljarchef Scania Sverige Region Stockholm Norr tfn 010 - 708 64 85 eller
Björn Svedrin Begagnat- och Hyransvarig på Scania Sverige tfn 010-708 08 14.

Välkommen med din ansökan. Intervjuer och anställning kan komma ske under ansökningsperioden med reservation under semesterperioden v 29-32.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.