Säljare - Scania Sverige, region Stockholm Norr

Säljare - Scania Sverige, region Stockholm Norr

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%.

Scania leder förändring i branschen från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi satsar nu stort för att växa vår affär i Stockholmsregionen. Vi söker nu en säljare för framtiden till vårat team i Stockholm Norr. Nuvarande säljteam har hög kompetens och vi letar nu efter rätt individ som vill få möjligheten att växa in i rollen som säljare på Scania. Du kommer direkt få ansvar för ett eget distrikt men få bra stöd av kollegor för att lära dig rollen.

Som person är du positiv och entusiasmerande lagspelare samt har en stark drivkraft och tycker om att ta initiativ och gillar förändringar. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater. Struktur och ordning och reda hjälper dig att hålla kontroll på dina affärer.

Arbetsuppgifter
Din roll som säljare är tydlig, du ska med fokus på kunden och kundens affär skräddarsy en affär med lastbil och tillhörande tjänster som skapar den bästa ekonomin för kunden. Du ansvarar för att ta fram alla detaljer och hålla ihop allt som krävs för att presentera ett komplett affärsupplägg för kunden med argumentation för kundvärdet. Vårt arbete är att hjälpa våra kunder att bli de mest lönsamma i branschen och för att lyckas med det krävs att du bygger långsiktiga kundrelationer där vi inger förtroende och förstår vår kunds verksamhet.

Du kommer ha ett eget distrikt och tydliga målsättningar gällande volym och lönsamhet. Därför är det viktigt att du har en personlig motor och drivs av kundmötet och att göra affärer. Till din hjälp har du ett bra team av nära kollegor på återförsäljaren. Dessutom finns Scania distributör i Sverige och även Scanias huvudkontor geografisk väldigt nära vilket ger extra goda möjligheter med stöd för att ta fram de bästa lösningarna.

Din profil
Du har ett brinnande intresse för försäljning. Då produkterna är tekniskt avancerade är det en fördel om du gillar teknik för att från det bygga värdeargumentationer för kunderna. Ett stort plus om du har erfarenhet av relationsbyggande företagsförsäljning gärna inom kommersiell fordonsindustri. Eftersom du är ytterst ansvarig för affärens resultat är det viktigt att du har ett gott ordningssinne, ansvarskänsla och rättar till avvikelser.

Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Gällande körkort är B-behörighet är ett krav, har du även C, D och E är det meriterande.

Tjänsten är på heltid med placering i Häggvik och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Rickard Arvidsson Återförsäljarchef Stockholm Norr, 010 - 708 64 85 eller Johan Höjer Avancerad Försäljning 010-708 08 98

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer sker löpnade under ansökningsperioden, sista ansökningsdag är 31 maj 2020.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.