Marknadsstödsansvarig Scania Sverige AB, region Stockholm Norr

Marknadsstödsansvarig Scania Sverige AB, region Stockholm Norr

Spännande utmaningar finns i en region på tillväxt och Scania Sverige Region Stockholm Norr söker Marknadsstödsansvarig.

Syftet med denna roll är att kvalitetssäkra och koordinera analyser, rapporter och underlag för försäljning. En utmanande roll där du får en god inblick i verksamheten både vad gäller rullande fordonsflotta men även analysera marknadspotential och kundsegmentering. En stor del av arbetsuppgifterna kräver ett intresse för struktur och administration. Du arbetar nära Återförsäljarchefen och får på så sätt en god inblick i den totala affären. Tjänsten är placerad i Häggvik.

Uppdrag
Rollen stöttar övriga roller inom återförsäljaren med underlag och material för att kunna bli effektiva. Delar av arbetsuppgifter består av:
 • förse säljorganisationerna med prospekteringsunderlag och bearbetningslistor
 • förbered och tillhandahåll anpassade offertunderlag för servicemarknadstjänster till servicemarknadssäljare/lastbilssäljare (såsom reparationsavtal, underhållsavtal för Bil, Släp och Påbyggnationer, uppkopplade tjänster med mera)
 • ta fram tillhörande underlag såsom underhållsplaner
 • slutför nödvändig dokumentation för att kunna stänga affär.
 • aktivera avtal/plan, starta upp tjänster
 • sköta avtalsadministration inklusive avtalsdokument samt arkivering
 • uppdatera kundernas reservdelsrabatt
 • att identifiera och föreslå nya potentiella kunder i den rullande fordonsflottan.
 • ta fram analysunderlag för att identifiera total marknadspotential (från kundperspektiv, fordon och service)
 • bidra till att strukturera och utveckla kundbas genom lokal segmentering
 • förse säljorganisationerna med försäljningsstatistik
 • ev support till kunder kan förekomma och då med inriktning på icke affärsrelaterade frågor kring tjänsteutbud t ex saldo- och fakturafrågor frågor och support/utbildning kring uppkopplade tjänster portal
 • kontinuerligt uppdatera relevant kundinformation
Din profil
I rollen som marknadsstödsansvarig kommer du att hantera olika former av analyser och statistik varför ett administrativt ordningssinne är viktigt. Du kommer arbeta tvärfunktionellt tillsammans med både servicemarknadsälj, sälj och servicechef vilket självklart kräver god kommunikativ förmåga, prioriteringsförmåga samt ett ansvarstagande och eget driv.

Du ska ha en god förmåga att balansera mer akuta uppdrag nära affärsavslut med att hantera det mer långsiktiga arbetet. Mycket god datavana, framför allt inom Excel är ett krav. Du är flytande i svenska i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania.

Vid frågor angående tjänsten kontakta:
Rickard Arvidsson, Återförsäljarchef Scania Sverige Region Stockholm Norr tfn 010 - 708 64 85

Intervjuer och anställning kan komma ske under ansökningsperioden med reservation under semesterperioden v 29-32.
Välkommen med din ansökan !
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Försäljning, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.