Erfaren fastighetsförvaltare

Erfaren fastighetsförvaltare

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vår nuvarande fastighetsförvaltare går i pension och vi söker nu hans efterträdare.

Avdelningen Fastighet har funnits i ett par år och arbetar med löpande och långtidsplanerat underhåll på våra fastigheter samt med nyproduktion. Vi byter portar och oljeavskiljare, lägger om tak, asfalterar, byter styrsystem och energioptimerar. Vi har en plan för att få kontroll på driftkostnader och långtidsplanerat underhåll samt försöker effektivisera hela förvaltningsarbetet.

Du rapporterar direkt till Fastighetschefen för Scania Sverige och har Region Stockholm som ditt verksamhetsområde. Din placering kommer att vara på regionkontoret i Kungens Kurva. Avdelningen består utöver dig och Fastighetschefen även av förvaltare i region Syd och Väst. Då avdelningen är utspridd så det blir en del ensamarbete men vi har regelbundet gemensamma möten för uppföljning och utveckling.

Region Stockholms verkstäder ligger i Kungens kurva, Enköping, Häggvik, Jordbro, Södertälje, Kallhäll, och Norrtälje och vi är en servicefunktion till verkstäderna, därför är kommunikationen och stöd i fastighetsrelaterade frågor till verkstadscheferna är viktigt.

Arbetsuppgifter
Ansvara för framtagande av underhållsplaner för respektive fastighet och lägga in planeringen i ett underhållssystem.
Budgetera underhålls och driftkostnader.
Kostnadsberäkna entreprenader och presentera kostnadsförslag för beslut.
Handla upp och projektleda underhållsentreprenader och ombyggnader.
Bevaka att ramavtal följs och att fakturor blir rätt konterade.
Följa upp och analysera driftdata och energioptimering.
Som specialist bistå den egna regionen med stöd och support i fastighets-, säkerhets- och brandskyddsfrågor.
Tillse att regionens fastigheter lever upp till relevanta lagar och föreskrifter som berör fastigheter.

Din profil
Vi söker dig som lägst har en gymnasial utbildning. Kompletterande utbildning inom fastighetsförvaltning är meriterande. Du ska inneha god kunskap om fastighetsförvaltning och ha arbetat i liknande befattning minst 5 år och har Bas U/ -P. Erfarenhet av ventilations-, vvs-och elinstallation är en fördel precis som byggteknisk kunskap. För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet från liknande verksamhet inom fordonsindustrin.

Du ska kunna arbeta på eget initiativ och ha många bollar i luften då regionen består av flera verkstäder som alla har behov av stöd. Det är viktigt att du har ett proaktivt arbetssätt med underhållet av fastigheterna och att du kan hitta lösningar som leder till hållbara verkstäder i gott skick.

Som person ser vi att du är analytisk och har en förmåga att söka lösningar, du ska ha hög social och kommunikativ kompetens och vara van vid lagarbete eftersom ditt arbete kräver nära samarbete med både interna och externa parter. Du ska även kunna driva projekt själv och arbeta strukturerat. Det är en fördel om du har goda dator-och IT-kunskaper och kan arbeta självgående i Excel. Körkort krävs.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Fastighetschef William Ask på telefonnummer, 010-708 64 04.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev samt CV och andra relevanta intyg för tjänsten. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 sept (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.