Business Controller till Scania Sverige AB

Business Controller till Scania Sverige AB

Till Scania Sverige ABs huvudkontor i Kungens Kurva, söder om Stockholm, söker vi nu en Business Controller med stort driv och engagemang som vill bidra i arbetet med att skapa en lönsam tillväxt i Scania Sveriges olika regioner. Du är en del av ett centralt Controllerteam och rapporterar formellt till chefen för Business och Credit Control, men har dagligen ett nära samarbete med regionens återförsäljarchef samt övriga chefer inom regionens ledningsgrupp.

Controllerteamet ansvarar för resultatuppföljning och prognosprocessen för Scania Sveriges 4 regioner, med 16 driftsställen samt distributörsverksamheten. Teamets viktigaste uppgift är att agera business partner till verksamheten och visa på åtgärder som bidrar till lönsam tillväxt. Vi söker dig som vill komma nära Scanias affär på återförsäljarnivå och rollen är en ideal möjlighet för dig som ekonom som vill kunna omsätta dina färdigheter i ett affärsintensivt klimat.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Utarbeta prognoser, marknadsplaner och affärsplaner för regionen i nära samarbete med regionens ledningsgrupp
  • Ansvara för uppföljning av månadsresultat och KPI:er samt uppföljning av mål kopplat till affärsplanen
  • Agera business partner mot chefer och andra nyckelpersoner samt arbeta aktivt med att skapa ägarskap kring resultatet på respektive återförsäljare och driftsställe
  • Ingå i regionens ledningsgrupp
  • Investeringsanalys - planering, beräkning och kontroll av investeringar utifrån givna mallar och modeller
  • Aktivt bidra med att identifiera förbättringsområden och aktivitet för att verksamheten ska uppnå ett högre resultat samt utveckla interna processer och rutiner för att säkerställa ett effektivt arbetssätt
  • Rollen är baserad i Lindvreten, Kungens Kurva och kommer framöver att innebära ett visst resande.
Kvalifikationer och bakgrund
Vi vill att du är civilekonom eller motsvarande och har omkring fem års erfarenhet av liknande befattning företrädesvis inom tunga fordon eller närliggande bransch.

Du är van att analysera finansiell information och omsätta den i slutsatser och rekommendationer som driver bolaget framåt. Mycket goda kunskaper i Excel ser vi som en självklarhet samt att du har god insikt i möjligheter att presentera finansiell information i Power BI på ett överskådligt sätt. Vi arbetar i Microsoft Dynamics D365 och erfarenhet av det är meriterande.
Vidare har du har en god förståelse för redovisning och relevanta lagar och regler samt uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga erfarenheter
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och inställning och för att trivas i rollen som Business Controller har du ett stort affärsintresse, är strukturerad och har en hög analytisk förmåga. Du är en lagspelare som brinner för ditt jobb och visar därför ett stort engagemang i det du tar dig för.

Vidare är du prestigelös, kommunikativ och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende i organisationen. Du är mycket intresserad av att driva förändringsarbete inom verksamheten och har lätt för att själv identifiera och föreslå förbättringsområden.

Ytterligare information
Vid frågor rörande tjänsten, kontakta Åsa Näselius, chef Business och Credit Control 010 70 864 50 eller Fredrik Kaldéus, Ekonomidirektör 010 70 864 27.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är 18 april. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.