Affärsanalytiker till Scania Sverige

Affärsanalytiker till Scania Sverige

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en analysverksamhet inom samtliga av våra produktslag vara stort.

På den här resan söker vi nu en ny träffsäker Affärsanalytiker.

Ditt uppdrag
Denna nya roll kommer att arbeta med det totala produkterbjudandet, analysera trender, följa upp resultat och utvärdera. Du kommer att ta fram, analysera och presentera framtida lösningar och resultatet av olika aktiviteter såsom kampanjer och introduktioner av tex förnybara drivmedel inom verksamheten. Du förväntas driva analys och skapa möjligheter till affär genom detta.

En del i arbetet är att krav ställa datakällor mot IT och ständigt medverka till att verktyg och arbetsmetoder är uppdaterade.

Din profil
Vi söker en kollega som är driftig, nyfiken, ihärdig och strategisk. Du har mycket god erfarenhet från tidigare analysarbete och kan ta fram struktur och ramverk för att nå önskade mål.

Du trivs med att arbeta självständigt men samarbetar enkelt med närliggande funktioner. Du är duktig på att koppla analysresultat till nya möjligheter sin skapar affärsnytta.

Du har god systemvana och behärskar väl Excel, Pivottabeller, relationsdatabaser och Power BI.

Meriterande är om du har erfarenhet från fordonsindustrin och kommersiell arbetslivserfarenhet. Du har akademisk examen med relevant utbildning samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer.

För mer information
Kontakta gärna Jenny Wangson, 010-708 64 54/0707-443145 chef Order & Logistik

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer ske löpande.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.