30 hp – Ta fram ny metod för att estimera kostnad och ledtid för utvecklingsprojekt på Scania R&D

30 hp – Ta fram ny metod för att estimera kostnad och ledtid för utvecklingsprojekt på Scania R&D

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började sin Scaniakarriär med sitt examensarbete.

Bakgrund
Scania arbetar kontinuerligt med att förbättra sin utvecklingsprocess som består både av fysisk provning (tex motorprovcell) och virtuell provning (tex hållfasthets- eller flödes-simuleringar). Genom att förstå hur olika provmetoder påverkar utvecklingstiden och kostnaden för olika projekt, kan bättre prognoser göras samt en mer medveten fördelning av interna resurser ske.

Uppdragsbeskrivning
Syftet är att uppskatta kostnad och ledtid för olika prov (fysiska och virtuella) i den befintlig utvecklingsprocessen för motor- och efterbehandlings-avdelningen på Scania. Önskemålet är att vid fullgjort examensarbete så har ett mindre program (t.ex. i Excel) skapats som kan beräkna provningskostnaden (fysisk eller virtuell) samt vad ledtiden blir för ett givet utvecklingsprojekt då vi skiftar mellan fokus på fysisk och virtuell provning.

Profil
Vi söker 2 studenter som studerar ett masters program med inriktning mot industriell ekonomi, mekanik eller farkost. Ni har god samarbetsförmåga, är öppna och utåtriktade samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Ni behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Antal studerande: 2
Startdatum för ex-jobbet: VT 2019
Beräknad tidsåtgång: 20 veckor

Kontaktpersoner

Kim Petersson, Handledare, 08-553 825 24, kim.petersson@Scania.com
Karl Pettersson, Handledare, 08-553 710 47, karl.pettersson@Scania.com

Ansökan
Bifoga CV, personligt brev och betyg.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Examensarbete
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 23 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.