Key Account Manager

Key Account Manager


Key Account Manager
Stockholm med omnejd 

SC Johnson Professional söker dig som är en erfaren Key Account Manager eller som idag jobbar som säljare och vill ta nästa kliv i karriären. Du är van att hantera slutförbrukare och grossister / återförsäljare. Som Key Account Manager kommer du ansvara för att utveckla affärerna och relationerna med våra nationella KAM-konton. Du kommer att arbeta med konceptförsäljning -där du säljer in helheten, dvs. konceptet och undervisar samt utbildar både slutkunder och grossister / återförsäljare. 

I rollen ingår även att: 

 • Bygga upp relationer med grossisterna och utveckla affären med dem 
 • Vara primär kontakt för alla distributörer i Sverige 
 • Ansvara för löpande aktiviteter hos distributörerna, t.ex. mässor samt landstäckande kampanjer med avsikt att nå uppsatta mål/budget 
 • Bistå vid årsförhandlingar / kontraktsförhandlingar tillsammans med Sales Director
 • Bistå vid arbetet med årliga marknadsplaner tillsammans med Nordisk Marketing 
 • Tillsammans med grossister besöka slutkunder 
 • Ha ett nära samarbete med våra säljare i landet 
 • Ansvara för slutförbrukare och grossister / återförsäljare i norra Sverige 

Du rapporterar till Sales Director och arbetar i CRM dagligen. Du har en löpande dialog och även månadsavstämningar med Sales Director. 

 

"Att gå med i teamet på SC Johnson Professional® gör dig till en del av ett familjeföretag med en djup historia på den professionella marknaden som en ledande tillverkare av hudvårds-, rengörings- och hygienprodukter och smarta teknologier.

Vi är ett inkluderande bolag där vi får möjlighet att vara med och påverka bolagets utveckling. Att arbeta på ett innovativt och ledande företag är alltid stimulerande och utmanande, det är helt enkelt roligt att vara en del av det."

- Thomas Krantz, Sales Director

 

Din profil
Vi söker dig som är självgående, drivande, kreativ och resultatorienterad. Du brinner för att skapa affärer både i team och individuellt. I ditt arbete kan du se möjligheter, där andra ser begränsningar. Du har lätt för att kommunicera och skapa långsiktiga och starka affärsrelationer. Framför allt är du duktig på att driva försäljning via grossister mot slutkund och är en flexibel person som är mycket bra på att skapa goda relationer, då nästan all väg till slutkund går via en säljare hos en distributör. 

Vi ser även att du: 

 • Har bakgrund inom försäljning via grossist mot slutkund 
 • Har erfarenhet av uppsökande försäljning och av att hantera nyckelkunder 
 • Kan undervisa och utbilda både slutkunder och återförsäljare 
 • Har goda IT-kunskaper 
 • Är van att arbeta med CRM-system, där aktiviteter registreras och planläggs
 • Uttrycker dig väl i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska 
 • Är flexibel med arbetstider då det är en del resande och mässdeltagande 
 • Har disciplin att jobba från hemmakontoret 

Vi erbjuder 
Ett spännande jobb i en internationell koncern, med stor möjlighet att påverka både din egen och företagets vidareutveckling. Du kommer att ingå i ett kompetent team, du kommer att få en grundlig utbildning i våra produkter och system. Villkoren är konkurrenskraftiga enligt kollektivavtal. Du rapporterar till Sales Director. 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Jenny Fröjd. Du når Jenny på 013-991 53 80.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Säljsupport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 17 okt 2022 (63 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!