Compliance Officer till SBAB

Compliance Officer till SBAB

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

Just nu söker vi dig som vill jobba som Compliance Officer i en organisation där du ser effekten av ditt arbete, på riktigt! SBAB kännetecknas av stort ansvarstagande och viljan att göra skillnad. Vi präglas av en snabb förändringstakt, precis som marknaden, och utmanar ständigt invanda mönster och gamla sanningar. Hos oss får du vara med och påverka samt driva egna frågor i relation till regelverken, vi kommer lyssna på dina kreativa idéer och uppmuntra till att göra skillnad!

Rollen
I denna spännande tjänst blir du en del av ett drivande och engagerat team bestående av tre Compliance Officers och en Chef Compliance. Med engagemang och tempo jobbar vi med regelefterlevnadsfrågor. Vi sätter stort värde på prestigelöshet, öppna dialoger samt att ha roligt tillsammans. Vi tar alla ansvar för att vi tillsammans lyckas som grupp och vi delar med oss av våra kunskaper. SBAB är en bank med högt fokus på regelefterlevnad, korta beslutsvägar samt en vilja att ständigt utvecklas och förbättras. Detta gör Compliancearbetet på SBAB extra roligt.

Som Comliance Officer kommer du att arbeta brett och varierat med att löpande övervaka regelefterlevnaden samt identifiera och följa upp Compliancerisker. Vidare kommer du att genomföra granskningar samt informera och utbilda övriga kollegor i verksamheten inom området. Du bevakar ständigt nya regelverk samt praxis Compliance rapporterar löpande till ledning och styrelse.

Din profil
För att lyckas i rollen ser vi att du har en juridikutbildning och gärna erfarenhet från Compliancearbete inom bank och finans. Genom denna erfarenhet har du goda kunskaper om de regelverk som reglerar den tillståndspliktiga verksamheten. Du har en god förmåga att på ett pedagogiskt sätt kommunicera dessa frågor vidare ut i verksamheten och du lyckas skapa engagemang och förståelse i frågor rörande compliance.

Som person har du en hög integritet, god analytisk förmåga samt att du är ansvarstagande och drivande. Rollen har många kontaktytor och förutsätter att du trivs att arbeta både i grupp och självständigt, är prestigelös och ödmjuk. Vi värdesätter om du är handlingskraftig och har en positiv inställning samt vilja att arbeta med ständiga förbättringar.

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 18 augusti 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med We Select. Har du frågor om tjänsten kontakta Emelie Sandsten, tel. 070 - 760 36 96. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Emelie Sandsten
Telefon 0707-603696
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sbab.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 400 000 och vi är cirka 600 medarbetare. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser 2018 bland större företag.