Nu söker vi en verksamhetsnära Controller till Södertälje sjukhus

Nu söker vi en verksamhetsnära Controller till Södertälje sjukhus

Ekonomiavdelningen är uppdelad i två enheter, controllerenheten och inköpsenheten. Controllerenheten består idag av 7 personer och är ett ledningsstöd för verksamhetsstyrning samt bolagsstyrning. Vi stöttar verksamheten i planering, uppföljning och rapportering av ekonomi och vårdproduktion. Vi har en stödjande och konsultativ roll till verksamhetsföreträdarna samtidigt som gruppen även ansvarar för rapporteringen till VD, styrelse samt koncernledning inom Region Stockholm. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en spännande miljö vilket ger dig bra utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten

En av våra controllers går vidare till ett nytt uppdrag och vi behöver nu hitta en ersättare. Du kommer arbeta nära verksamhetsföreträdare och stödja dem i sin roll som beslutsfattare samtidigt som du har ett nära samarbete med övriga controllers inom enheten.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
  • ansvara för att sammanställa, kvalitetssäkra, analysera och rapportera månadsbokslut inkl. prognos samt årsbokslut
  • på ett pedagogiskt och relevant sätt presentera relevant information för verksamhetsföreträdare och ledning
  • vara konsultativt stöd till chefer
  • driva budgetprocessen inom ditt ansvarsområde
  • ta fram beslutsunderlag vid verksamhetsförändringar
  • delta i olika utvecklingsprojekt både inom sjukhuset och inom ekonomiavdelningen
  • business case
Du kommer sitta tillsammans med övriga controllers men ha ett eget ansvarsområde vilket innebär att du kommer arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du samarbetar med övriga kollegor i gruppen och är delaktig i att utveckla ekonomiprocesserna.

Vem är du?

Vi söker Dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande samt flera års erfarenhet som controller. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor gärna från hälso- och sjukvård. Det är även meriterande om du har erfarenhet från ett medelstort eller stort bolag.

För att vara framgångsrik i rollen som controller hos oss bör du ha ett starkt engagemang i att leda verksamhetens utveckling framåt. Som person är du pedagogisk, driven och engagerad. Du har ett lösningsorienterat, strukturerat och effektivt arbetssätt. I den här rollen är det viktigt att ha förmågan att kunna lyfta blicken och se helheten utan att för den skull tappa detaljerna och kvaliteten. Du är en lagspelare och samtidigt van att arbeta självständigt och har en god analytisk förmåga. I rollen krävs att du förstår vikten av god kommunikation och har förmåga att nå fram till människor i din omgivning. Du tycker om att arbeta mot flera kontaktytor och är duktig på att bygga relationer.

Du har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Arbetstiden är 39,5 timmar/vecka och vi tillämpar flextid. Södertälje sjukhus erbjuder sina anställda förmånliga friskvårdserbjudanden, bland annat finns ett personalgym och möjligheter till träning i uppvärmd bassäng.

Om verksamheten

Södertälje sjukhus är ett akutsjukhus inom Region Stockholm och ett av Sveriges största länsdelssjukhus. Sjukhuset har drygt 1 100 anställda och omsätter ca 1,3 miljard kr per år.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (6 dagar kvar)