Projektledare / Affärsutvecklare inom Sak-försäkring (Non-life)

Projektledare / Affärsutvecklare inom Sak-försäkring (Non-life)

Vill du vara med och utmana försäkringsbranschen tillsammans med oss? Har du kunskap och erfarenhet inom Sak-försäkringar och vill utvecklas inom projektledning?

Söderberg & Partners Sak, Tillväxt & Affärsutveckling, söker nu Projektledare för att realisera olika utvecklingsprojekt. Vi är öppna för placeringsort, men fördelaktigt är att det är i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Affärsområdet Sak har stark tillväxt och det finns en bredd av intressanta och utvecklande projekt, vilket gör dig involverad i många olika delar av verksamheten. Du arbetar självständigt men med nära samarbete med såväl det närmsta teamet inom Tillväxt & Affärsutveckling, våra ca 230 förmedlare och ca 100 administratörer samt externa partners. Du har helhetsansvar för de projekt du driver, allt ifrån planering, kravställning, implementation och uppföljning. Bolaget är i ständig tillväxt vilket innebär att du kommer ha stor frihet att komma med egna idéer för att påverka och driva bolagets utveckling framåt.

Arbetsuppgifter:
 • Leda och driva projekt inom b.la. upphandling, produktutveckling och processförbättringar
 • Vara den sammanhållande länken mellan olika stakeholders (t.ex. IT, produktsupport, super-users mm) i de projekt som drivs och ansvara för att deadline hålls och kvaliteten i genomförandet av projekten
 • Supportera produktägare med de förbättringsområden som identifieras inom centralt upphandlade sakförsäkringsprodukter och ta ansvar för projektet från start till lansering
 • Vara en support till försäljningsenheten med att leda projekt som leder till ökad försäljning
 • Bistå i prioriteringsarbetet i de projekt som drivs och skall drivas
För att lyckas i rollen krävs en god förståelse för de olika produkterna, och ett fokus på framdrift i projekten utan att ge avkall på kvaliteten. Du kommer ingå i ett team på ca 20 personer, och närmsta teamet består av 5 personer som arbetar dedikerat med våra egna upphandlade produkter.

Söderberg & Partners Non-life , Tillväxt & Affärsutveckling

Affärsområdet Non-life har höga målsättningar och står inför en alltmer komplex kravbild i förhållande till system och funktionalitet. Vi expanderar på både befintliga och nya marknader, vilket kräver att vi är snabbfotade och genomför många utvecklings- och förbättringsprojekt för att möta de krav och behov vår verksamhet ställs inför. Vi har ca 6 miljarder i premievolym fördelat på ca 35 000 kunder.
 • Relevant bakgrund inom Sak försäkring, t.ex. inom produkt, försäkringsrådgivare/administratör, underwriter eller liknande roller på förmedlarbolag eller försäkringsbolag.
 • En god förståelse för olika Sak-försäkringsprodukter (inkl. Grupp/Affinity och Privat)
 • Är en "doer" med högt driv som skapar framdrift i projekten
 • Är smidig i dina relationer med en god förmåga att engagera, utmana och stödja kollegor och externa parter i de projektgrupper som tillsätts
 • Kvalitetsmedveten med hög struktur och noggrannhet
 • Formulerar dig väl i tal och skrift
Vår kultur präglas starkt av våra värderingar. Är du Driven, Modig, Ansvarsfull och Hjälpsam ser vi gärna att du söker dig till oss.

Vi rekryterar löpande, så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt.

Placering: Stockholm, Göteborg eller Malmö - men vi är öppna för förslag

Anställningsstart: September 2022, efter överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2022-06-08

Kontaktperson: Hugo Stolt, hugo.stolt@soderbergpartners.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 juni 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio entreprenöriella analytiker och är idag en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter.

Vi bedriver verksamhet inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning och för löne-, och förmånshantering. Vi har valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare, både i arbetet och på fritiden.

Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt.

Vi premierar medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.

Mångfald och likabehandling är viktigt för oss, både när det gäller våra medarbetare och de som söker jobb hos oss. Vi uppmuntrar olikheter och är övertygade om att medarbetare med olika erfarenheter, kompetenser och referensramar hjälper oss att växa och utvecklas.

Vår resa har bara börjat och vi söker ständigt efter begåvade och kompetenta medarbetare med en stark vilja att nå framgång. Vill du vara med och bygga vår framtid?