Financial Controller till Söderberg & Partners

Financial Controller till Söderberg & Partners

Har du arbetat några år som revisor eller Financial controller och är redo att ta nästa steg? Vill du arbeta nära verksamheten i en roll där du kommer att arbeta brett med uppföljning, analys och kontroll? Och vill du göra detta i ett entreprenörsstyrt bolag i en stark tillväxt? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Nu söker vi en Financial Controller till Söderberg & Partners. Vi söker dig som vill arbeta i en bred roll där du kommer att få användning av din analytiska förmåga och ditt intresse för affären. Du kommer främst att arbeta mot affärsområdet Insurance Consulting AB inom Söderberg & Partners. Du kommer att arbeta nära redovisningsavdelningen och övriga controllers för att driva de finansiella processerna framåt samt stötta verksamheten. Vidare kommer du att driva och medverka i diverse förbättringsprojekt för att utveckla och effektivera processer och rutiner.

Du kommer att tillhöra avdelningen Accounting & Financial Control som består av tio personer och du kommer att rapportera till Head of Group Accounting and Financial Control. Tjänsten är placerad på Söderberg & Partners huvudkontor centralt beläget på Regeringsgatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att kunna påverka innehållet i den här rollen men dina huvudsakliga arbetsbetsuppgifter kommer att vara:
  • Upprätta månatliga resultatanalyser
  • Delta i månatliga resultatuppföljningsmöten med VD och Business Control
  • Agera Business Partner till verksamheten inom ansvarsområdet för Accounting & Financial Control
  • Säkerställa uppföljning och analys i bokslutsarbetet
  • Kontroll och uppföljning av intäkter och kostnader för affärsområdet Insurance Consulting
  • Delaktig i upprättande och underhåll av årsbudget för Insurance Consulting AB
  • Kvartalsvisa kontroller för större reserver i balansräkningen
  • Delaktig i sammanställning av material inför styrelsemöten för Insurance Consulting AB
  • Löpande och diverse ad-hoc analyser för att stötta verksamheten och Finance funktionen
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du 3-5 års erfarenhet från revision eller financial control. Du är en van Excel användare och har med fördel ett intresse för effektiviseringsarbete. Det du med säkerhet har med dig är en vilja att arbeta nära affären och skapa ett tydligt värde för verksamheten. Erfarenhet från finansiella bolag är meriterande.

Du som person
Som person är du lösnings- och målorienterad och van att driva ditt arbete framåt. Du ser vad som behöver göras och kommer gärna med förslag till förbättringar. Eftersom Söderberg & Partners är ett entreprenöriellt bolag är det även viktigt du är en flexibel person som är bra på att skapa struktur i en förändring miljö.

Samtidigt är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta med kollegor inom redovisningsgruppen, controlling, affärsområdet, ledning och andra berörda parter inom företaget. Det gäller att du är lyhörd för organisationens behov likväl har förmågan att kunna kommunicera på ett rakt och tydligt sätt inom ditt område.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt Caroline Björk, 073- 303 34 66. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Konsult, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio entreprenöriella analytiker och är idag en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Vi bedriver verksamhet inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning och för löne-, och förmånshantering. Vi har valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare, både i arbetet och på fritiden. Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. www.soderbergpartners.se