ESG analytiker till Investment Management

ESG analytiker till Investment Management

Är du en stjärna som brinner för hållbara investeringar? Vill du vara med och påverka finansmarknaden att bli mer hållbar? På Söderberg & Partners vill vi vara ledande på hållbarhet och söker nu en analytiker till ESG-teamet.

Tjänsten som hållbarhetsanalytiker är varierad. Du kommer att jobba med hållbarhetsanalys inom flera av våra analysområden. Söderberg & Partners hållbarhetsanalys omfattar idag ca 3500 fonder, fondförsäkringar, livbolag och sakförsäkringsbolag. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att bearbeta och analysera data och bistå i analysens utveckling. Du kommer även att skriva och presentera analysrapporter så du behöver ha god skriftlig, grafisk och kommunikativ förmåga.

Söderberg & Partners är en kreativ och initiativrik organisation där medarbetarna drivs av ett stort engagemang och intresse för sina arbetsuppgifter. Vi har korta kommunikationsvägar och är mycket öppna för förändring och nya idéer. Som ESG-analytiker har du möjlighet till en brant utvecklingskurva. Modig. Driven. Ansvarsfull. Hjälpsam. Det är värderingar som guidar oss och som vi ser att du delar med oss.
  • Ett par års arbetserfarenhet inom finans, försäkring eller hållbarhet
  • Är analytisk, pedagogisk och strukturerad
  • Har god skriftlig, grafisk och kommunikativ förmåga i svenska och engelska
Vi ser gärna att du:
  • Har en högskoleutbildning inom finans, ekonomi, hållbarhet eller miljöteknik
  • Har arbetat med hållbarhetsdata från Sustainalytics/Morningstar
  • Har erfarenheter av påverkans- eller aktieägardialoger
Programmeringskunskaper är meriterande.

Ansökningen ska innehålla:
  • CV
  • Personligt brev på svenska
Sista ansökningsdatum 7 juni 2022. Intervjuer bokas löpande så vi rekommenderar att du registrerar din ansökan så snart som möjligt. Mer information om Söderberg & Partners hållbarhetsanalyser finns här: https://www.soderbergpartners.se/om-oss/analys/hallbarhetsanalys/
Mer info
Kontaktperson Lingyi Lu, Hållbarhetschef
Telefon 072 885 50 87
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 juni 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio entreprenöriella analytiker och är idag en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter.

Vi bedriver verksamhet inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning och för löne-, och förmånshantering. Vi har valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare, både i arbetet och på fritiden.

Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt.

Vi premierar medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.

Mångfald och likabehandling är viktigt för oss, både när det gäller våra medarbetare och de som söker jobb hos oss. Vi uppmuntrar olikheter och är övertygade om att medarbetare med olika erfarenheter, kompetenser och referensramar hjälper oss att växa och utvecklas.

Vår resa har bara börjat och vi söker ständigt efter begåvade och kompetenta medarbetare med en stark vilja att nå framgång. Vill du vara med och bygga vår framtid?