Data analyst affärsuppföljning till ledande bolag inom finans

Data analyst affärsuppföljning till ledande bolag inom finans

Vill du utvecklas inom dataanalys och Power BI i en roll med mycket eget ansvar? Bli en del av vårt växande team som utvecklar affärsområdet Pensions BI-struktur!

Människor lever i nuet, det är vårt jobb att tänka på framtiden. På Söderberg & Partners arbetar vi proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Vi finns till för att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv.

Business Intelligence-teamet inom Affärsområdet Pension har som uppgift att stödja kollegor runt om i organisationen med dataunderlag, analyser och insikter, så att rätt beslut kan tas varje månad och varje dag. Teamet utvecklar och förvaltar datainsamling, datadistribution och datapresentation.

Som Data analyst hos Söderberg & Partners tillhör du ett litet men växande team som självständigt förvaltar och vidareutvecklar företagets BI-infrastruktur. Du tillhandahåller analyser och rapportering med stöd av kollegorna i teamet, men också i nära samarbete med både ledningsgrupp och andra verksamhetsfunktioner. Detta ger stor självbestämmanderätt och möjlighet att i grunden påverka utformningen av de lösningar som tas fram, men kräver i gengäld också ett långtgående ansvarstagande för det som byggs och förmågan att hitta pragmatiska lösningar på de problem som ibland uppstår.

Detta är en ny roll inom området där vi ser fram emot att du är med och formar rollen och driver funktionen framåt. Du kommer vara stationerad i huvudkontorets lokaler på Stureplan 8 i Stockholm, med möjlighet att jobba på distans delar av tiden. Du arbetar huvudsakligen tillsammans med och rapporterar till Pensions Head of Business Intelligence.

Som person trivs du att arbeta som del av ett team, att bidra till gemensamma arbetssätt och best-practice, men du uppskattar också att designa och utveckla lösningar självständigt. Du är självgående, vågar ta initiativ när så behövs, har en "allt är möjligt"-attityd, och ser datadrivet beslutsfattande som en hygienfaktor för framgångsrika företag.

Några arbetsuppgifter som ingår i rollen
  • Modellera och administrera vårt centrala dataset i Power BI och i SQL
  • Förädla och förvalta centrala mått och KPI:er, samt vidareutveckla rapporteringen i Power BI
  • Utveckla och implementera prognostiserande analysmodeller
  • Utföra ad-hoc analyser med hjälp av SQL, Power BI eller med andra för ändamålet lämpliga verktyg
  • Utreda och fånga upp behov med representanter från affärsverksamheterna
  • Relevant utbildning med ingenjörsexamen (eller jämförbara kunskaper)
  • Minst 2 års erfarenhet som Data Analyst eller liknande roller
  • Kunskap och erfarenhet av att använda sig av SQL
  • Erfarenhet av något etablerat datavisualiseringsverktyg, gärna Microsoft Power BI
Välkommen med din ansökan! Vi rekryterar löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt.

Placering: Stureplan 8, Stockholm

Anställningsstart: September, eller efter överenskommelse

Anställningsform: Heltid

Sista ansökningsdag : 2022-08-26

Kontaktperson: Patrik Jeppsson, patrik.jeppsson@soderbergpartners.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 aug 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio entreprenöriella analytiker och är idag en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter.

Vi bedriver verksamhet inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning och för löne-, och förmånshantering. Vi har valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare, både i arbetet och på fritiden.

Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt.

Vi premierar medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.

Mångfald och likabehandling är viktigt för oss, både när det gäller våra medarbetare och de som söker jobb hos oss. Vi uppmuntrar olikheter och är övertygade om att medarbetare med olika erfarenheter, kompetenser och referensramar hjälper oss att växa och utvecklas.

Vår resa har bara börjat och vi söker ständigt efter begåvade och kompetenta medarbetare med en stark vilja att nå framgång. Vill du vara med och bygga vår framtid?