iOS-utvecklare

iOS-utvecklare

Tycker du att det är roligt att utveckla användarvänliga mobilappar och uppskattar ett arbetsteam där ni litar på varandras kompetens och hjälps åt att lösa problem? Då kan rollen som iOS-utvecklare vara något för dig.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-04-26

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.Ditt uppdrag
Till rollen som iOS-utvecklare söker vi både dig med flera års erfarenhet av iOS-utveckling och dig som precis påbörjat din yrkesbana inom området. Du kommer till ett team med kompetenta och engagerade kollegor som arbetar nära varandra, där alla kompetenser behövs och där vi lär av varandra.

Du kommer vara delaktig i hela livscykelhanteringen, från design till förvaltning av etablerade appar, vilket gör att det finns stor möjlighet att vara med och påverka och driva arbetet framåt. Tillsammans med kollegor i ett av våra agila team arbetar du med att utveckla appar i iOS-miljö och omsätter på det sättet verksamhetens behov och krav till användbara lösningar. Du kommer också vara delaktig i felsökning, problemhantering och prestandaoptimering och arbeta nära andra tekniker i deploymentprocessen.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid, då vi vet att det är då som vi fungerar som bäst på arbetet. Tillsammans hittar vi en balans mellan verksamheten och dina personliga behov, vilket gör att vi är bra på att stötta och ta hand om varandra.

Arbetet utgår huvudsakligen från huvudkontoret i Stockholm, men det kommer även finnas möjligheter för dig att utföra en del av arbetet på distans.

Din kompetens
Till den här rollen söker vi dig som har erfarenhet av iOS-utveckling med Swift och UIKit. Du har tidigare arbetat med olika designarkitekturer så som MVC och MVVM och är kunnig inom Apples ekosystem av appar och verktyg för utveckling. Vi vill också att du har erfarenhet av Appstore-publicering, REST API och GIT. Du skapar testbar kod så som enhetstester, integrationstester och UI-tester. Därutöver har du erfarenhet av att jobba i agila team och vana att arbeta nära UX, design, test och krav samt att förvalta/utveckla appar i produktion.

Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom IT/teknik och kunskap inom programmeringsspråk som Objective-C och JavaScript. För att trivas i rollen tycker du det är roligt att arbeta med UI/UX-design.

Vi värdesätter även om du har erfarenhet inom något eller flera av följande områden:

· Continuous Integration/Continuous Deployment och Test Driven Development

· SwiftUI och Combine-ramverket

· Användning av Swift på serversidan (Linux)

· Enterprise-applikationer

· Arbete enligt Scrum


Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en självgående lagspelare som uppskattar att arbeta tillsammans med andra. Som person är du driven och följer hela tiden utvecklingen inom ditt kompetensområde för att fortsätta utvecklas i din roll. Du behöver också vara säkerhetsmedveten och förstå vikten av att utveckla säkra applikationer.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, "Ett säkert Sverige", för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-04-26.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 81 67
Område Stockholms stad
Yrkesroll App utvecklare, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 26 apr 2021 (9 dagar kvar)