Team Lead/Scrum Master IT support

Team Lead/Scrum Master IT support

Team Lead/Scrum Master IT support

Säkerhetspolisens IT support utgör en avgörande del för att vi ska kunna lösa vårt uppdrag med att göra Sverige säkrare. Vi söker nu en Team Lead/Scrum Master till vår IT support och letar efter dig som har ett tillitsbaserat förhållningssätt till dina medarbetare och som trivs med att jobba i en miljö där ingen dag är den andra lik.

Tycker du om att skapa förutsättningar för att säkra vår leverans? Motiveras du av att leda ditt team till framgång? Välkommen till vår IT support!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-08-07

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
I ditt uppdrag kommer du leda och coacha IT supporten i det operativa arbetet och skapa förutsättningar för att utveckla processer och rutiner tillsammans med teamet. Din roll innebär även att avlägsna hinder på vägen i nära samarbete med övriga intressenter och stötta IT och teknikavdelningen med förbättringsprojekt när det gäller arbetsmetoder och/eller verktygsstöd.

Vi kan erbjuda dig en spännande roll där du få vara med och bidra till att göra Sverige säkrare.

Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det lågintensivt framåtblickande arbete som gäller.

Vi kan inte ta med arbetet hem eller diskutera våra uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.

Vi anser att omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom området är en förutsättning för att följa med i utvecklingen.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige kan förekomma.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Vi söker dig med fullgjord gymnasieutbildning med godkända betyg och minst 3 års erfarenhet av arbete i en IT support.

Du har erfarenhet av arbetsledning som teamledare eller motsvarande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från följande områden:
  • Arbete i en större organisation med en komplex IT infrastruktur
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling
  • Kunskaper om ITIL
  • Scrum Master utbildning
Det här är kollegan vi söker
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett genuint teknikintresse och är strukturerad och noggrann. Du ser vad som behöver göras och driver självständigt ditt arbete framåt. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan.

Vi värdesätter att du vågar be andra om hjälp och du kan både ta emot och ge hjälp när det behövs. Då både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid behöver du vara flexibel och anpassa dig efter en omvärld som ständigt förändras.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.
Ansökan sker här nedan.
Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-07
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi använder arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 82 63
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (39 dagar kvar)