Receptionist

Receptionist

Receptionist till Säkerhetspolisens interna servicecenter

Brinner du för service och trivs i en social roll med många kontaktytor? Är du noggrann, självgående och tar ansvar för ditt arbete? Nu söker vi en serviceinriktad receptionist för att tillsammans med trevliga kollegor ansvara för myndighetens interna servicecenter. Vi ser fram emot din ansökan!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-08-21
Referensnummer: 2022–12642

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland receptionister. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Som receptionist i myndighetens servicecenter ger du stöd och support till Säkerhetspolisens anställda och har daglig kontakt med ett stort antal kollegor i myndigheten som vänder sig till servicecenter. Du kommer till en arbetsgrupp med kompetenta, positiva och engagerade kollegor där ni delar med er av er kunskap och har förtroende för varandra.

I gruppen ansvarar ni tillsammans för att bemanna myndighetens interna reception, besvara växelnummer för allmänheten, utföra rese-, hotell- och konferensbokningar samt andra administrativa uppgifter. Som receptionist hanterar du också beställningar och ansvarar för mötesrum, utlämning av material och olika interna evenemang.

I gruppen arbetar ni även aktivt med att utveckla arbetssätt och rutiner då efterfrågan av service förändras över tid. Arbetet är varierande och tempot är stundtals högt.

Servicecenters öppettider är vardagar 07.30-17.00 och tillsammans ansvarar ni i gruppen för att tiderna är bemannade.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Du har följande kompetens:
  • Avslutad fullgjord gymnasieutbildning med godkända resultat
  • Minst ett års erfarenhet från reception, konferens eller liknande som Säkerhetspolisen bedömer relevant
  • God kompetens inom Office-paketet
  • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift
Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:
  • Erfarenhet av resebokning, konferensbokning eller telefonväxel
  • Receptionistutbildning
  • Erfarenhet av kundservice
  • Erfarenhet av arbete som intern receptionist eller annan internservice, gärna inom offentlig verksamhet
Det här är kollegan vi söker
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tycker om att arbeta i en varierad roll med mycket kontaktytor.

Du är en positiv, lyhörd och kommunikativ person som trivs i mötet med människor och brinner för att ge god service. Du har ett professionellt arbetssätt, lätt för att samarbeta och du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Som person är du säkerhetsmedveten och ansvarsfull. Struktur och noggrannhet är viktigt för dig och du är bra på att planera, prioritera och självständigt driva ditt arbete framåt, även under stunder med hög arbetsbelastning. Du är flexibel och kan med kort varsel byta fokus och arbetsuppgifter och du har lätt för att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef från och med den 15e augusti på tfn 010-568 73 85.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via ansökningsknappen.

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-21.

Vi påbörjar urvalet efter annonseringstidens slut och räknar med att ta kontakt med dig som gått vidare runt v. 35.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 70 06
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Reception, Hotell & Restaurang, Reception, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)