Säkerhetspolisen söker dig som vill arbeta med att effektivisera styr- och arbetsformer inom vår teknikledning. Har du lätt för att skapa relationer, är dessutom en kommunikativ och pedagogisk person som brinner för att utveckla det du arbetar med är du kanske den vi letar efter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-04-19

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.Ditt uppdrag
Som projektledare på staben för IT- och teknik kommer du att stötta teknikledningen i utformning och implementation av effektiva styr- och arbetsformer baserat på agila principer. Detta görs genom att utveckla myndighetens ledningssystem och styrformer avseende digital transformation. Du kommer att stötta produktägare, teamen och intressenter i verksamheten för att uppnå effektiva arbetssätt.

Arbetet innebär att hålla samman, ansvara för och leda utrednings- och projektledningsuppdrag samt driva förarbeten som spänner över flera produktområden. Du kommer vara ett myndighetsövergripande strategistöd kring Säkerhetspolisens interna digitalisering. Inom ramen för förändringsledning kommer du bidra till implementation av nya arbetssätt och övergripande vara ett stöd kring mjukvaruutveckling. Du kommer att samverka med team och chefer som verkar inom produktområdet avseende kompetensbehov, metodstöd och verktyg.

I tjänsten kan både inrikes- och utrikesresor förekomma.

Din kompetens
Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet av teknisk projektledning, produktledning, agil coaching eller verksamhetsutveckling. Du har minst tre års erfarenhet av projektledning inom IT och erfarenhet av att driva utvecklingsarbete baserat på agila principer. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska såväl i tal som skrift. Utöver detta har du även en relevant eftergymnasial utbildning.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av att arbeta med programvaruutveckling, förändringsledning avseende digitalisering eller komplex IT-infrastruktur med höga krav på säkerhet och tillförlitlighet. Har du dessutom erfarenhet av arbete med agil transformation eller certifiering inom SAFe eller liknande ramverk är även det en fördel.

Ytterligare meriterande är om du arbetat i en större organisation med komplex infrastruktur, har erfarenhet av offentlig upphandling och införendeprojekt. En examen som ingenjör, systemvetare eller motsvarande högskoleutbildning skattas högt.


Dina egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker därför dig som har en hög social förmåga och lätt för att samarbeta och skapa relationer med andra. Du har utvecklingsfokus, är analytisk men kan se saker i ett helhetsperspektiv. För att trivas i din roll är du öppen för vad andra kan bidra med och du har en pedagogisk och kommunikativ förmåga som gör att de du arbetar med känner sig trygga i ditt ledarskap.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, "Ett säkert Sverige", för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 02. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-04-19.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR-enheten
Telefon 010-568 71 02
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (2 dagar kvar)