Operativ IT-specialist

Operativ IT-specialist

Operativ IT-specialist till enheten för Cyberteknik

Säkerhetspolisen söker en operativ IT-specialist till enheten för Cyberteknik. Enheten ansvarar för att inhämta information från nätverkstrafik och genomföra annan teknisk inhämtning

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Det här är ditt uppdrag
I uppdraget ingår det att inhämta och bearbeta information från nätverkstrafik, analysera tekniska spår i olika datakällor och skapa förutsättningar för att effektivisera enhetens tekniska inhämtning.

Du kommer att arbeta i en grupp med kompetenta kollegor med olika spetskompetenser. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensivt som kräver förmåga att tempoväxla under perioder.

Omvärldsbevakning och kompetensutveckling är en nödvändig och självklar del av arbetet.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
För denna roll ser vi att du har:
  • Akademisk examen inom datateknik eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet
  • Minst 2 års dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av att arbeta i Linuxsystem
  • Erfarenhet av att analysera nätverkstrafik och utveckling i något scriptspråk
  • Vana av olika databaser
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både svenska och engelska
Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller flera av följande områden:
  • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
  • Erfarenhet av utrednings- och underrättelsearbete
  • Mjukvaruutveckling
  • Språkkunskaper förutom svenska och engelska
Det här är kollegan vi söker
Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit. Arbetet kan i perioder vara intensivt vilket ställer höga krav på att du fungerar väl under press.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 83 05. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.
Ansökan sker här nedan.
Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-14
Rekryteringen sker löpande så skicka gärna in din ansökan idag.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 83 05
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (48 dagar kvar)