Gruppchef för Säkerhetspolisens penetrationstestare

Har du ett genuint intresse för IT-säkerhet och vill bidra till att ytterligare förbättra skyddet för Sveriges mest skyddsvärda verksamheter? Brinner du för att stötta dina medarbetare och se dem utvecklas? Sök då tjänsten som gruppchef till Säkerhetspolisens penetrationstestare.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-08-14
Referensnummer: 2022-12271

Det här är ditt uppdrag
Som gruppchef företräder du din verksamhet och fungerar som kontaktyta gentemot olika intressenter inom myndigheten. Du ansvarar för rekrytering och introduktion av nya medarbetare, samtidigt som du skapar förutsättningar för kontinuerlig verksamhetsutveckling och kompetensutveckling av gruppens medarbetare.

I din roll som gruppchef säkerställer att rätt förutsättningar finns för att gruppen ska kunna leverera interna och externa tekniska säkerhetsgranskningar för myndigheten, så kallade penetrationstester.

Penetrationstesterna syftar bland annat till att upptäcka brister i olika slags IT-miljöer så förbättringsåtgärder kan vidtas. Testerna avser både Säkerhetspolisens egna IT-miljöer och sådana som finns inom andra säkerhetskänsliga verksamheter i samhället, exempelvis myndigheter, vissa företag och andra organisationer, som är en det i Säkerhetspolisens arbete inom ramen för säkerhetsskyddslagsstiftningen.

Du vidareutvecklar samarbetet med andra grupper inom enheten och andra delar av myndigheten. Därutöver samverkar du med säkerhetsskyddsenheten vad gäller externa uppdrag och IT-säkerhetschefen avseende de interna uppdragen.

Din grupp ingår i Säkerhetspolisens cyberteknikenhet. Tillsammans med dina medarbetare planerar du, förbereder och följer upp resultat av genomförda uppdrag. Du har ägandeskap för de tekniska system som används inom gruppens ansvarsområde och du ingår i enhetens ledningsgrupp.

I arbetet förekommer inrikesresor.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
För denna tjänst krävs:
  • Akademisk examen inom IT, helt inom IT-säkerhet eller motsvarande eftergymnasial utbildning, alternativt att du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet att leda specialister
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och metodutveckling
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap med personalansvar eller att du har gått någon chefs- och ledarskapsutbildning. Certifieringar eller erfarenheten inom IT-säkerhet eller penetrationstestning, liksom erfarenhet av säkerhetstjänst eller underrättelseverksamhet är ytterligare meriter som vi ser positivt på.

Erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsfrågor med avseende på kravställning, ackreditering eller annan form av tillsyn eller granskning är också ett plus. Andra meriter som vi värdesätter är kunskap och erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd, i synnerhet vad gäller informationssäkerhet, samt om du har kunskap av säkerhetsskyddslagsstiftningen.

Det här är kollegan vi söker
Du kommer att komma till en trevlig grupp med god sammanhållning där vi hjälper varandra. För att trivas i din roll har du har utöver ett stort intresse för IT-säkerhet, även goda ledaregenskaper och stöttar dina medarbetare, fångar upp deras behov och ger vägledning istället för att detaljstyra. Att ta initiativ och driva arbetet till framgångsrika resultat, även när uppdragets innehåll snabbt förändras, ser du som en självklarhet.

Du är noggrann och kan prioritera det väsentliga, liksom att du kan se den egna verksamheten i ett större sammanhang och sätta helheten främst. Du är trygg i dig själv, har lätt för att samarbeta och att upprätthålla goda relationer. Därtill är du säkerhetsmedveten och strävar alltid efter att ständigt förbättra metoder och verksamhet.

Du är nyfiken och har lätt att lära dig nya saker samt är tydlig och har en god kommunikationsförmåga.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 44. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka pål änken nedan

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-14

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 76 44
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (47 dagar kvar)