Ekonomicontroller till IT-och teknikavdelningen

Ekonomicontroller till IT-och teknikavdelningen

Driven ekonomicontroller till IT-och teknikavdelningen

Älskar du siffror och vill du vara med och bidra till bevarandet av demokratin och skydda våra fri- och rättigheter? Välkommen att söka jobbet som ekonomicontroller på Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-08-21
Referensnummer: 2022-13186

Det här är ditt uppdrag

IT- och teknikavdelningen är indelad i ett antal produktområden med ansvar att förvalta och utveckla det tekniska stödet till myndigheten. Produktorganisationen leds ytterst av CTO som tillika är chef för IT- och teknikavdelningen.

IT- och teknikavdelningens stabsenhet ansvarar för ledningsstödet till CTO och avdelningschefen. I det ingår att ansvara för samordning, beredning, underlag för inriktning och prioritering samt planering och uppföljning av verksamheten som faller inom avdelningens ansvarsområde.

Uppdraget innebär att ha god förståelse för avdelningens ekonomi samt utveckla och driva arbetsprocesser när det gäller budget och uppföljning.

Arbetsuppgifterna omfattar bl a att hålla samman budgetering, uppföljning, analys och prognos för avdelningen och produktorganisationen. Vidare ingår i rollen att ansvara för avdelningens personalstatistik och lönerevisionsprocessen.

I ditt arbete tar du fram och bereder beslutsunderlag samt driver och ansvarar för olika avdelningsövergripande frågor. En stor del av vardagen består av att samordna, samverka och nätverka inom och utom avdelningen. Du har även en nära samverkan med andra centrala funktioner på myndigheten däribland ekonomienheten och generaldirektörens stab.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

För att trivas och passa i rollen som ekonomicontroller har du:
  • Akademisk utbildning inom ekonomi, alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • Minst två års erfarenhet av ekonomiarbete som t ex budget, investeringar, uppföljningar och rapporteringar
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från följande områden:
  • IT-investeringar och finansieringsfrågor
  • Ekonomistyrning från statlig myndighet
  • Arbete inom digitalisering
  • Ekonomistyrning i agil verksamhet
Det här är kollegan vi söker
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har ett högt personligt driv som enkelt kan växla mellan att arbeta självständigt eller i grupp. Din förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor och din kunskap att sammanfatta komplex information för att identifiera det mest relevanta är en självklarhet för dig. Du ser inga problem att skifta mellan längre och kortare uppdrag eller att anpassa leveranserna efter behov.

Att samarbeta med kollegor, både inom den egna gruppen, avdelningen eller myndighetsövergripande är någonting som du uppskattar, liksom att skapa och upprätthålla en god relation med dessa. Du har lätt för att använda kontakterna och relationerna till att fånga upp behov och kunskap för att exempelvis förankra inriktning på olika beslut.

Du har en god kommunikationsförmåga, både verbalt och skriftligt. Du har dessutom en ödmjuk, positiv och prestigelös inställning till både samarbeten och ditt uppdrag.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 73. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-21. Rekryteringen sker löpande så skicka gärna in din ansökan idag.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 70 73
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Ekonomi, Controller, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)