Biträdande informationssäkerhetschef och enhetschef

Biträdande informationssäkerhetschef och enhetschef

Har du lång erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet och vana att leda verksamhet? Vill du vara med och bidra till bevarandet av demokratin och skydda Sveriges fri- och rättigheter? Sök då till Säkerhetspolisen som biträdande informationssäkerhetschef och enhetschef.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-08-22
Referensnummer: 2022-14347

Det här är ditt uppdrag
Som biträdande enhetschef kommer du tillsammans med enhetschefen leda och organisera det strategiska säkerhetsarbetet inom informationssäkerhet och signalskydd, och arbeta med att utveckla enheten framåt. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och du företräder enhetschefen när denna inte är på plats.

Som biträdande informationssäkerhetschef kommer du ha en strategisk roll att stödja informationssäkerhetschefen i att driva, utveckla, inrikta och följa upp informationssäkerhetsarbetet på hela myndigheten. Arbetet sker i nära samverkan med verksamhetsansvariga, IT- och teknikavdelningen och produktägare. En viktig del av arbetet är att säkerställa de generella och övergripande informationssäkerhetskraven men även utifrån myndighetens kontinuitets- och beredskapsplanering.

Du kommer samverka på både nationell och internationell nivå samt delta i expert- och arbetsgrupper, resor både inrikes och utrikes ingår i tjänsten.

Att delta i utvecklig, uppföljning och förvaltning av ledningssystemet för informationssäkerhetsområdet är en naturlig del av din vardag. Så också att ta fram styrande dokument utifrån kommande och gällande lagar samt utveckla metoder, verktyg och stöd inom området.

Ledning och rådgivning vid större informationssäkerhetsincidenter ingår även i din roll.

Du rapporterar löpande till informationssäkerhetschefen.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Vi söker dig som har:
 • Flerårig chefserfarenhet och vana av att leda en verksamhet.­­­
 • Mycket god kunskap om och erfarenhet av informationsteknik och informationssäkerhet när det gäller lagstiftning, standarder, sårbarheter och skyddsåtgärder.
 • Erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete gällande styrning och ledning, informationsklassificering, risk- och sårbarhetsanalyser.
 • Gedigen erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet.
 • Mycket god ledarskaps- och kommunikationsförmåga.
 • Högskoleexamen eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande om du också har:
 • God teknikförståelse rörande IT och IT-arkitektur då arbetsuppgifterna till del består i att stödja IT-avdelningen, IT-arkitektur och samverka med IT-säkerhetsfunktionen.
 • Kunskap och erfarenhet av informationssäkerhet inom säkerhetsskyddsområdet.
 • Kunskap och erfarenhet avseende informationssäkerhet inom områden som exempelvis IAM, datasjöar, molntjänster, och AI.
 • Certifieringar som CISSP, CISA, CISM, CRISC.
Det här är kollegan vi söker
För att trivas i den här rollen är det viktigt att du tycker om att samarbeta med personer både inom och utanför myndigheten, samt sätta dig in i och pedagogiskt förklara informationssäkerhetsfrågor för både handläggare, tekniker som ledning. Du är förtroendeingivande, har en analytisk förmåga och så klart ett genuint intresse för säkerhetsfrågor. Du är prestigelös och bidrar till en kultur som präglas av tillit, delaktighet och engagemang.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss och du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 84 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2022-08-22.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson HR Enheten
Telefon 010-568 84 18
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/jobba-hos-oss.html
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (14 dagar kvar)