Financial Controller med systemintresse till Ryds Bilglas, Stockholm

Financial Controller med systemintresse till Ryds Bilglas, Stockholm

Är du en systemkunnig Controller som gärna vill arbeta med att projektleda systemförändringar i ett internationellt bolag? Arbetar du som Financial Controller och har god förståelse för system eller har du idag en roll som systemekonom? Vill du vara med på en utvecklingsresa i ett internationellt tillväxtbolag med korta beslutsvägar? Nu finns en möjlighet för dig som Financial Controller eller systemekonom att bidra till utvecklingen hos Sveriges ledande bilglasexpert som även förvärvat ett antal bolag i Storbritannien, Norge och Danmark.

I denna självständiga roll projektleder du systemförändringar samt vidareutvecklar och följer upp redan implementerade förändringar av system. Med dina goda kunskaper inom ekonomi som bas driver du förändringar och ansvarar även för systemfrågor och underhåll. I din roll som Financial Controller arbetar du även med management-rapportering och budget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller
 • Projektledning av systemimplementering i koncernen
 • Managementrapportering och uppföljning av dotterbolag
 • Budgetarbete
 • Årsbokslut
 • Systemansvar för Qlickview
 • Vara kontaktyta mot IT och verksamheten
 • Hantering av avtal och offerter
 • Utveckling av rutiner och system
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har några års erfarenhet som Financial Controller eller Redovisningsekonom. Troligtvis har du en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har erfarenhet av projektledning och har kanske ansvarat för implementeringen av affärssystem. Vidare har du troligtvis varit super-user tidigare samt har mycket god förståelse för de ekonomiska flödena. Du har avancerade kunskaper i Excel och det är även meriterande om du arbetat i NAV tidigare.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, har lätt för att samarbeta samt har en mycket god förmåga att kommunicera på olika nivåer både internt och externt. Du har ett analytiskt sinne och arbetar självständigt. Du har även en förmåga att hitta nya lösningar och driva processer framåt på ett effektivt sätt. Du trivs med att vara spindeln i nätet och har ett kreativt tankesätt.

Vad erbjuder Ryds Bilglas dig?

I rollen som Financial Controller får du möjlighet att vara med på en utvecklingsresa i ett internationellt bolag. Om du trivs i en platt organisation där det är högt i tak kan detta vara arbetet för dig.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad i Stockholm


Om Ryds Bilglas AB

Ryds Bilglas har sitt ursprung i Sundsvall där Erik Ryd 1947 startade Ryds Glasmästeri. Med tiden specialiserade vi oss och idag är vi ett renodlat bilglasföretag som finns i hela Sverige. Ryds Bilglas är ett bolag i stark tillväxt och sedan 2018 finns vi även i Storbritannien, Danmark och Norge. Besök gärna vår hemsidahttps://rydsbilglas.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ryds Bilglas med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Sjöqvist 070-166 08 60 eller Tina Rehnman070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)