Sales Engineer till Rohde & Schwarz i Stockholm

Sales Engineer till Rohde & Schwarz i Stockholm

Har du ett brinnande teknikintresse? Rohde & Schwarz, världsledande inom testlösningar, söker en Sales Engineer till Stockholm!

Du som är nyfiken och har intresse för teknisk försäljning kommer få utveckla dina kunskaper inom Telekom, 5G och IOT teknologier på ett innovativt och dynamiskt företag som är världsledande inom testlösningar för mobil kommunikation.
Hos Rohde & Schwarz är personlighet och engagemang viktigt och oavsett om du har flera års erfarenhet från branschen eller är nyexaminerad ingenjör, så kommer du få rätt förutsättningar för att göra skillnad som teknisk säljare.
Du utgår från kontoret i Stockholm och bearbetar våra svenska kunder varav många är verksamma i en internationell miljö.

Rohde & Schwarz har som målsättning att fortsätta stärka sin position på den svenska marknaden som världsledande inom testlösningar.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som Sales Engineer får du en utvecklande och varierad tjänst i ett stabilt och välmående bolag med marknadsledande testlösningar som riktar sig mot en rad framtidsområden såsom 5G/6G, Internet of Things (IOT) och självkörande fordon. Du som har ett brinnande teknikintresse kommer att uppskatta att jobba med lösningar som riktar sig mot kunder verksamma inom teknikens absoluta framkant!

Vi erbjuder också förmåner som bonus, tjänstepension, tjänstebil, friskvårdsbidrag samt deltagande i aktiviteter som stärker teamet som exempelvis årliga utbildningsresor till huvudkontoret i München.

Dina arbetsuppgifter
  • Bearbetning av både nya och befintliga kunder inom elektronik- och telekombranschen
  • Identifiera, analysera och föreslå testlösningar och mätinstrument utifrån kundens behov
  • Eget ansvar för hela säljprocesser, du bokar och genomför möten, skriver offerter och gör avslut
  • Förhandla priser samt driva strategiska frågor runt avtal och prissättning i samråd med din chef
  • Skapa lönsam tillväxt genom att ha en god relation med kunder och intressenter
Värt att veta

Rohde & Schwarz är ett globalt företag, här i Sverige finns vi på tre orter med huvudkontor i södra Stockholm. Du utgår från huvudkontoret i Stockholm och rapporterar till Sales Director Norden.

Till din hjälp har du applikationsingenjörer, andra försäljningsingenjörer, assistenter och administrativ personal. I tjänsten ingår mycket resor för kundmöten och du kommer därför att ha tjänstebil. Resor som inkluderar övernattning på annan ort uppgår till ca 2-4 dagar/månad

Våra förväntningar

Vi söker dig som har teknisk förståelse och en ingenjörsutbildning, gärna med inriktning elektroteknik. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från elektronik och testlösningar men det räcker också med ett examensarbete eller ett Internship som erfarenhet. Du besitter också förmågan och viljan att skapa och utveckla goda och långvariga kundrelationer, vilket är viktigt då vår säljcykel är från någon vecka upp till ett år. Du är förtroendeingivande och driven samt kan arbeta disciplinerat och resultatinriktat.

Du kommer i tjänsten att vara i kontakt med många kunder och kollegor på olika nivåer så det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och är utåtriktad. Du har också ett positivt tankesätt samt behärskar engelska både muntligt och skriftligt då du dagligen ingår i förhandlingar. Rollen innebär mycket resande inom regionen och det är av stor vikt att du är driven, självständig och lösningsorienterad i ditt arbete för att du ska nå dina mål.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Cilla Lennér
Telefon 0736790621
Email Mejla Cilla Lennér
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech