Fastighetsutvecklare till Rikshem

Fastighetsutvecklare till Rikshem

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Utvecklingstakten är hög, potentialen är stor och investeringsmålet högt. Fastighetsutveckling och detaljplanearbetet är därför en framgångsfaktor för att lyckas. Rikshem behöver driva fram nya detaljplaner och skapa byggrätter för att möjliggöra investeringar för nyproduktion. Med den höga nyproduktionstakten ökar även behovet av mer byggrätter som kan förverkligas i lönsamma projekt.

Om du brinner för både stadsplanering och affärsmässighet och har erfarenhet av att självständig ansvara för och driva flera detaljplaneprojekt, då kan detta vara jobbet för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Koordinera och leda arbetet med framtagande av detaljplaner, från start till mål i antagna planer.
 • Arbeta nära och ihop med förvaltning, projektutveckling och transaktion/analys och värdering.
 • Upparbeta och underhålla relationer i kommuner där Rikshem verkar och även i kommuner där bolaget önskar att utvecklas i.
 • Identifiera och utveckla nya affärer och projekt inom Rikshems eget fastighetsbestånd.
 • Bidra med input om fastighetsutveckling inför förvärv av fastigheter/byggrätter.
 • Rapportering till styrgrupper och projektgrupper.
Din bakgrund
 • Högskoleingenjör eller civilingenjörsexamen inom fysisk planering, fastighetsekonomi, byggteknik, arkitektur eller liknande.
 • Mångårig erfarenhet av liknande roll inom privat och/eller kommunal sektor.
 • Mycket god kunskap i PBL avseende planprocessen, exploateringsfrågor och kommunernas organisation.
 • Erfarenhet av upphandling av konsulter.
 • Vana att arbeta med exploateringskalkyler och kännedom om investeringskalkyler.
 • Kännedom om BBR och bygglovsfrågor i PBL.
 • Innehar B-körkort.
Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs i en roll med stort eget ansvar och ett brett perspektiv. Som fastighetsutvecklare driver du ett flertal projekt i olika faser parallellt och måste kunna hålla framdriften i de olika projekten.

Du är initiativtagande, drivs av att göra lite bättre varje gång och uppskattar att arbeta tätt tillsammans med andra.

Som person är du stabil och tar hjälp av, eller hjälper andra, när det behövs. Du är van att samverka i team och hitta lösningar tillsammans för att uppnå goda resultat. Vidare har du förmåga att anpassa ditt arbetssätt till nya situationer för att nå uppsatta mål.

Där andra ser hinder, ser du utmaningar där du själv är en del av lösningen.

Vad Rikshem kan erbjuda dig

Rikshem är en långsiktig fastighetsägare och du kommer i rollen som fastighetsutvecklare att bidra till utvecklingen av bolagets fastigheter.

På Rikshem erbjuds du ett jobb där det finns många projekt att ta sig an. Du kommer få ett stort kontaktnät och jobba med flertalet kommuner i varierade marknader och med olika förutsättningar. Om du gillar att kombinera affärsmässighet med en samhällsinsats får du stora möjligheter att jobba med det på Rikshem.

Du ingår i ett team med andra kompetenta och engagerade kollegor och rapporterar till chef fastighetsutveckling. Hos oss kommer du att få både kompetensutveckling och tillgång till Rikshems stora kontaktnätverk.

På Rikshem får du arbeta i ett bolag med stora visioner och höga ambitioner där vi har mycket roligt ihop. Utöver det erbjuder Rikshem ett fördelaktigt förmånspaket och tillämpar kollektivavtal.

Hur du söker rollen

Tycker du att tjänsten som Fastighetsutvecklare på Rikshem verkar spännande och givande? Skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Rikshem med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 14 mars 2021

Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Svedberg på anna.svedberg@fasticon.se eller på 076-639 63 71.

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Med över 30 000 lägenheter och samhällsfastigheter på utvalda orter över hela Sverige arbetar vi för att erbjuda bra boenden och trygga miljöer för våra kunder att leva och verka i. Vi tar nu nästa steg i vår utveckling med bland annat fokus på hållbarhet, digitalisering och kundmötet. Nu erbjuder vi dig möjlighet att vara med på en spännande resa och göra skillnad på riktigt hos ett fastighetsbolag som kombinerar affärsmässighet med samhällsengagemang.