Bostadsrätterna söker en rådgivare med teknisk kompetens!

Vill du bli en del av en tight arbetsgrupp med högt i tak? Söker du en tjänst där du får mycket uppskattning samtidigt som du får utveckla dina tekniska specialistkunskaper? Då kan det vara tjänsten som teknisk rådgivare för Bostadsrätterna som du letar efter.

En givande tjänst med varierade arbetsuppgifter

Det är lätt att ta sig till Bostadsrätternas kontor oavsett om du bor i eller utanför Stockholm. När du kommer in på kontoret, som är placerat i centrala Stockholm, möts du av en härlig utsikt över stadshuset och gamla stan samt trevliga och öppna kollegor.

Tjänsten som teknisk rådgivare för Bostadsrätterna innebär varierade arbetsdagar. Du kommer i första hand arbeta med att ge rådgivning till medlemsföreningarnas styrelser i frågor som behandlar olika fastighets-/byggnadstekniska ärenden via telefon och e-mail. Du har en nära kollega som också arbetar med teknisk rådgivning. Efterfrågan på teknisk rådgivning har ökat och därmed utökar Bostadsrätterna med en ytterligare kollega. Frågornas art varierar och kan gälla både enklare och komplexa frågeställningar av fastighetsteknisk karaktär. Vi ser därmed gärna att du har kännedom och insikt vad gäller entreprenadjuridik och löpande förvaltning.

Som teknisk rådgivare kommer du att ha en omväxlande tjänst där du ena dagen har en tät rådgivande dialog med våra medlemsföreningar, för att nästa dag hålla i kurser inom olika spännande ämnen som du får möjlighet att förkovra dig inom. Bostadsrätterna letar efter en ny kollega som är ivrig att få dela med sig av sina specialistkunskaper inom branschen. Varje år håller Bostadsrätterna ett antal mycket uppskattade och välbesökta kurser som behandlar hur medlemsföreningarna kan ta hand om sina fastigheter på bästa sätt. Du kommer få möjligheten att ansvara över dessa kurser från planering till genomförande.

Resor med övernattning förekommer i tjänsten i samband med kurstillfällena, då medlemsföreningarna är spridda över landet.

Jag är en kunskapsdelare och lagspelare!

Skulle du kunna inleda en presentation om dig själv som den här rubriken? Bostadsrätterna fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och engagemang. Vi letar efter en relationsskapande person som känner sig trygg i sin kompetens och entusiastiskt vill dela med sig av sina kunskaper. Du känner ett engagemang över att få hjälpa till inom olika sorters frågeställningar och är ivrig över att ta reda på bästa möjliga lösning. Du trivs i en serviceorienterad roll och är duktig på att kommunicera, gärna med en pedagogisk ådra. I den här rollen är det även en styrka i att du självständigt planerar ditt arbete samtidigt som du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta.

Dina erfarenheter
  • Minst 5 års erfarenhet av fastighetsbranschen, gärna från bostäderTroligen har du erfarenhet från fastighets- eller byggbolag, annan intresse- eller bostadsorganisation, fastighetsförvaltning kommun/stadsbyggnadskontor
  • God kännedom om fastighetens löpande tillsyn och skötsel.
  • Kunskap om Boverkets regelverk och övriga tillämpliga branschföreskrifter och övriga regelverk som AB, ABT och ABK.
  • Erfarenhet av entreprenadtvister är värdefullt.
  • Baskunskap om förekommande installationer i bostadsfastigheter (värme, ventilation).
  • Det är mycket meriterande om du har mycket goda kunskaper inom något av områdena energi, miljö, entreprenadjuridik, nyproduktion, PBL, eller samfällighet
Du behöver inte kunna lagar och regler i detalj, men behöver ha kunskap om var du tar reda på informationen. Du behöver inte vara expert på hur du håller i presentationer. Det finns möjlighet att få utbildning i hur du på ett pedagogiskt sätt skapar och genomför en presentation. Däremot behöver du ha erfarenhet eller ett stort intresse av att hålla i kurser, då en stor del av rollen handlar om att förmedla kunskap.

Vad får du hos Bostadsrätterna?

Hos Bostadsrätterna erbjuds du en tjänst där du ständigt får utvecklas i din yrkesroll. Närmsta kollegor är ekonomer och jurister som självklart också är experter inom sina områden. Rollen i sig är stimulerande och många av våra medlemsföreningar visar en stor uppskattning för den kunskapsförmedling de får ta del av. I rollen som teknisk rådgivare har du chansen att få fördjupa dig ytterligare inom ditt specialistområde och genre. Du får verkligen en möjlighet att utnyttja din fulla potential samtidigt som du bidrar med din erfarenhet och kompetens till en mycket engagerad målgrupp.

Utöver detta får du arbeta i ett tight och engagerat team med god sammanhållning och högt i tak. Kunskapsutbyten är alltid uppskattade och frasen ”ingen dag är den andra lik” stämmer väl in på arbetsplatsen.

Nyfiken på tjänsten?

Känner du igen dig i den här beskrivningen? Då kan det var du som framöver kommer börja dagen med en kopp kaffe och vacker utsikt tillsammans med arton glada kollegor hos Bostadsrätterna.

I denna rekrytering samarbetar Bostadsrätterna med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2020-01-30

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Mia Olsson på mia.olsson@fasticon.se eller på 073-415 43 13.

Välkommen med din ansökan!

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Övrigt, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 jan 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bostadsrätterna är en rikstäckande organisation för Sveriges bostadsrättsföreningar. Idag är drygt 8 500 bostadsrättsföreningar medlemmar i Bostadsrätterna. Vi bildades 1921 och är Sveriges äldsta bostadsrättsorganisation, vilket innebär att vi fyller 100 år 2021! I bostadsrättsföreningens medlemskap hos Bostadsrätterna ingår en rad förmåner. Den främsta är styrelserådgivningen som är en kvalificerad hjälp, bemannad med jurister, tekniker, ekonomer och andra bostadsrättsexperter. Frågorna besvaras via telefon eller e-post. Kursverksamheten i Bostadsrättsskolan är populär och utbildningarna hålls över hela landet i olika ämnen som berör föreningarna. Andra tjänster som ingår är till exempel styrelsebladet Bostadsrätterna Direkt, boendetidningen Din Bostadsrätt, ett enkelt publiceringsverktyg för en bostadsrättsförenings webbplats samt flera förmånliga försäkringslösningar. Medlemsföreningarna betalar en årlig avgift som därefter får fri tillgång till rådgivning och utbildning. I verksamheten ligger också att sprida kunskap om bostadsrätt och därför är opinionsbildning en naturlig del i verksamheten. Som intresseorganisation besvarar Bostadsrätterna remisser från olika instanser. Bostadsrätterna drivs i en ekonomisk förening och är en demokratisk organisation. Medlemsföreningarna röstar fram ledamöter till fullmäktige, som i sin tur utser styrelsen. Den närmaste motsvarigheten som renodlad intresseorganisation är Villaägarna.