Verksamhetsarkitekt - IT

Verksamhetsarkitekt - IT

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.
Riksbyggen är en organisation som satsar stort på digitalisering och möjligheter med digital teknik med en tydlig digital strategi. Det kvarstår fortfarande stora möjligheter för oss att göra ännu större affärsnytta genom fortsatta satsningar på IT och digital utveckling. Riksbyggen IT genomgår en förändringsresa med fokus på tjänsteorienterad leverans och ett agilt arbetssätt.

Vi söker en verksamhetsarkitekt som kommer att vara en del av gruppen för "Digital Styrning och Utveckling" som består av ett team med spetskompetens inom arkitektur, plattform, datakvalité, integration och BIM. Du kommer att arbeta väldigt nära våra affärsområden och rapporterar till chefen för Digital styrning och utveckling.

Som verksamhetsarkitekt kommer du att arbeta övergripande med och vara en viktig del i våra spännande och framtida utvecklingsområden inom tex integration, hantering av kundrelationer, fastighetsförebyggande underhåll- och automation samt nyttjande av olika digitala tjänster. Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara Riksbyggens gemensamma behov men även verksamhetsspecifikt arbete. I ditt uppdrag kommer du vara en viktig del i olika projekt- och utvecklingsinitiativ. Du är behjälplig vid kravanalys av olika behov som uppstår i verksamheten. En viktig uppgift är att se till att startade initiativ har en koppling till övergripande mål men samtidigt har rätt avgränsning, dvs är hanterbart små. I ditt arbete strukturerar och organiserar du informationsflöden, processer och tekniska implementationer och har nära samarbete med Enterprise arkitekten.

Vad ska du göra?

I dina arbetsuppgifter ingår att:
 • Arbeta med att identifiera, beskriva och analyserar verksamhetsbehov.
 • Ansvara för att möjliggöra snabb och enkel verksamhetsutveckling, åstadkomma hög informationskvalitet samt att se till att rätt system stödjer verksamheten.
 • Säkerställa att mål och förväntade effekter är tydliga - vad som ska uppnås och varför?
 • Arbeta med att ta fram, förankra och förvalta verksamhetsbehov, processer och säkerställa att dessa används och blir integrerade delar i IT-utvecklingen.
 • Beskriva verksamhetsförmågor genom att definiera och tydliggöra information, processer och IT system i samverkan.
 • Ge stöd i hela genomförandefasen, från behov till uppnådd effekt.
 • Ge stöd i att mäta och reflektera efter förändringen. Blev resultatet det vi hade tänkt oss? Nådde vi de förväntade effekterna?
Vem är du?
Vi söker dig som har god social förmåga, är kommunikativ och lyhörd i dialogen med verksamheten för att ta fram affärsmässiga och relevanta lösningsförslag utifrån deras behov.

Du är en engagerad och förtroendeingivande person med en välutvecklad samarbetsförmåga som är trygg i din kompetens och vill bidra till Riksbyggens framgång. Du är affärsdriven, målinriktad och trivs i en roll där du har förståelseför tekniken, och är drivande för att skapa nytta för kunden och våra medarbetare. Du har förmåga att kunna ge förslag å prioriteringar av pågående projekt.

Kravprofil
 • Adekvat utbildning från universitet eller högskola, gärna inom IT och datavetenskap och några års erfarenhet från liknande roll.
 • Projektledningscertifierng eller liknande utbildning
 • Erfarenhet av arbete i Jira
Meriterande:
 • Erfarenhet av att arbeta med agila metoder liknande Safe eller Google Sprint design
 • Erfarenhet av Azure och Azure DevOps
 • Erfarenhet av systemutveckling
 • Erfarenhet från fastighetsbranchen
Tjänsten är tillsvidare med placering på huvudkontoret på Kungsbron i Stockholm. Att kunna kommunicera väl på svenska, både i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst då svenska är koncernspråk. Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Du delar Riksbyggens grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människan i centrum och att verka för en hållbar utveckling.

Ansökan och kontakt
Din ansökan skickar du till oss senast den 17 juli 2022. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut. Vid frågor kontakta Shahram Pourjam, tel: 08-6984134 , shahram.pourjam@riksbyggen.se

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!