Specialist lantmäteri och exploateringsfrågor

Specialist lantmäteri och exploateringsfrågor

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.
Riksbyggen söker en driven specialist inom Lantmäteri och exploateringsfrågor till enheten Affärsstöd inom Affärsområde Bostad med uppdraget att stötta vår organisation i verksamhetsnära frågor kopplade till frågor inom lantmäteri och exploatering.

Centralt stöd har som uppdrag att stötta Affärsområde Bostadsorganisation, uppdelade på 2 regioner, i bl.a. verksamhetsnära frågor kopplade till förvärv av mark, projektutveckling, samt byggnation av nya bostäder upplåtna med bostadsrätt, hyresrätt, äganderätt eller kooperativ hyresrätt. Det centrala stödet består idag av ca 20 personer, fördelat på 4 enheter (Försäljning och Affärsutveckling, Affärsstöd, Controller och Produktion), varav enhet Affärsstöd omfattar 11 personer. På enheten arbetar specialister inom byggekonomi, juridik och lantmäteri och dessa svarar främst för specialistkunskap inom fastighetsrätt/ affärsjuridik, entreprenadjuridik, lantmäterifrågor och byggekonomi. Enheten tillhandahåller även viss intern utbildning inom de olika specialistområdena. Medarbetarna på centralt stöd jobbar ofta i team.

Vad ska du göra?

Du är sakkunnig i exploaterings- och fastighetsbildningsfrågor och bistår med expertis till projektorganisationen i framförallt tidiga skeden i samband med nyproduktion av bostäder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Bistår med expertis till projektorganisation löpande i processen vid utveckling och nyproduktion av bostäder. Granskar och upprättar olika typer av avtal i samverkan med projektorganisation och/eller jurist samt löpande ger stöd och råd i fastighetsbildningsfrågor.

Upprättar förslag på gemensamhetsanläggningar och liknande. Granskar detaljplaner. Arbetar i projekt med uppgifter som berör fastighetsutveckling och fastighetsbildning. Företräder Riksbyggen vid kontakter med olika myndigheter, konsulter (främst jurister) och fastighetsägare. Utbildar RB medarbetare inom frågor kopplat till fastighetsbildning.

Ditt uppdrag är att, i nära samverkan med vår rikstäckande projektorganisation och tillsammans med medarbetare i den grupp där du kommer att ingå, granska köpeavtal vid försäljning till bostadsrättsförening, bistå med stöd vid granskning av genomförandeavtal, upprätta avtal med anledning av olika fastighetsbildningsåtgärder samt rådgivning i övrigt i fastighetsbildningsfrågor. Du upprättar bla förslag på till exempel gemensamhetsanläggningar, förslag på fastighetsindelning och stöttar vid granskning av detaljplaner.

Som specialist inom området kan du komma att företräda Riksbyggen vid kontakter med olika myndigheter, konsulter och fastighetsägare. Du kommer även att tillsammans med avdelningens lantmätare vara ansvarig att vid behov utbilda Bostads projektorganisation i fastighetsbildningsfrågor.

Vem är du?

Du har en akademisk examen som lantmätare och har minst några års arbetslivserfarenhet från området. Du motiveras av att göra bra affärer och har den erfarenhet som krävs för att se helheten i komplexa projekt. Du förväntas även ha ett stort intresse för och kompetens inom det fastighetsjuridiska området men även ha viss erfarenhet från bygg/fastighetsbranschen.

Personliga egenskaper som krävs för att kunna lyckas i rollen är:
  • Att du är en ansvarsfull person som vågar ta egna initiativ
  • Att du har en hög social kompetens då du kommer ha mycket kontakter både externt och
  • Att du är en bra kommunikatör som också har förmågan att förklara pedagogiskt för dina
  • Att du är bra på att kunna se helheten och inte fastnar på detaljnivå.
Tjänsten är placerad på Affärsstöd Bostad på Riksbyggens huvudkontor i centrala Stockholm.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2022. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, så ansök redan idag!

Har du frågor så kontakta Emma Willcox tel: 08-698 42 46 eller via mejl emma.willcox@riksbyggen.se
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Riksbyggen
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!