Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Riksbyggen söker entreprenadjurist till Fastighetsförvaltningen

Arbetsbeskrivning

Affärsstöds uppdrag är bland annat att stötta Fastighetsförvaltningens olika marknadsområden runt om i landet, i verksamhetsnära frågor kopplade till förvaltning och ombyggnation av bostäder och lokaler. I rollen som entreprenadjurist kommer du att ge löpande rådgivning till affärsområdet Fastighetsförvaltning avseende fastighetsförvaltnings- och entreprenadjuridiska frågor. Du kommer även att arbeta med olika avtal och hantera eventuella tvister. Du håller i interna utbildningar och bevakar ny lagstiftning och praxis samt svarar på remisser inom relevanta områden. I rollen ingår också att ta fram och uppdatera mallar och att stötta verksamheten i fråga om interna processer. Affärsstöd Fastighetsförvaltning består idag av 14 personer som främst arbetar som affärsutvecklare och verksamhetsutvecklare. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor, Kungsbron 21, i centrala Stockholm och du rapporterar till vår leverans- och utvecklingschef. Resor i tjänsten kan förekomma.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi tillämpar provanställning. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen/affärsjuridisk examen har arbetat i ca 5 - 7 år på fastighets-/byggbolag eller på affärsjuridisk advokatbyrå. Du har erfarenhet av att arbeta med entreprenadrätt och det är starkt meriterande om du även har arbetat med tvister och fastighetsförvaltning. Erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling är meriterande men inte ett krav. Som person är du ansvarstagande, strukturerad, utåtriktad och kommunikativ. Du tycker om att arbeta självständigt men även i grupp och du har en positiv inställning. För att lyckas i rollen krävs det att du är driven och att du kan ta egna initiativ och löpande följer upp de ärenden som du är delaktig i. Du har förmågan att se möjligheter till utveckling, både ur ett kundperspektiv och internt hos Riksbyggen.

Du erbjuds:

I denna roll erbjuds du möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande hos en viktig aktör inom svensk samhällsutveckling. Engagemang, ansvar, förtroende och samarbete är Riksbyggens hörnstenar. Du blir en del av ett jordnära och drivet team på ett företag som ligger i framkant, bland annat inom digitalisering. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Om verksamheten

Riksbyggen har 300 kontor och verksamhet på mer än 430 orter över hela landet. Sammantaget förvaltar vi över 200 000 bostadsrätter i över 4 300 bostadsrättsföreningar och vi förvaltar även mer än 100 000 hyreslägenheter runt om i Sverige.

Vi är ett kooperativt företag. Kooperation betyder samarbete och kombinerar demokrati med affärsutveckling och socialt ansvarstagande. Det unika med den kooperativa företagsformen är att företaget ägs av de som berörs av verksamheten, att det styrs demokratiskt och att vinsten går tillbaka till medlemmarna.

Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål.
Mer info
Kontaktperson Caroline Lönnbark
Telefon 076 00 26 921
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!