Projektledare nybyggnad

Projektledare nybyggnad

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.
Projektledare nyproduktion till Riksbyggen i Stockholm.

Nu söker vi ytterligare en projektledare inom nyproduktion till Riksbyggen Marknadsområde Stockholm & Gotland. Marknadsområdet har ett team på ca 10st projektledare/projektchefer som som du komer ingå i. Arbetsområdet är Stockholms stad med 12 ytterligare kommuner mestadels på södra sidan.

Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt och samarbetsorienterat arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka. Riksbyggen erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter internt.

Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. Förtroende, samarbete, engagemang och ansvarstagande är hörnstenarna i Riksbyggens syn på medarbetarskap.

Vad ska du göra?
I arbetet som projektledare deltar du i hela byggprocessen och arbetar långsiktigt, från tidiga idéskisser fram till inflyttning. Arbetet är självständigt och utvecklande och du befinner dig i en expansiv och stimulerande miljö. Du kommer att jobba med byggandet av mestadels hyresrätter och bostadsrätter men också med våra andra koncept. Du leder det interna projektteamet, har ett nära samarbete med marknad, sälj, ekonomi och förvaltning samt kontakt med våra kunder.

Ansvarsområden

Arbetet innefattar mer specifikt att:
 • Ansvara för och självständigt driva nyproduktionsprojekt
 • Framtagande av förstudier och kalkyler
 • Leda och ansvara för projekteringsarbetet
 • Upprätta förfrågningsunderlag och entreprenadhandlingar
 • Handla upp och följa upp projektörer och byggentreprenader
 • Ansvara för projekt- och byggledning
 • Överlämna till Riksbyggens förvaltningsorganisation
 • Som projektledare ansvarar du självklart för att projekten håller uppställda marknads-, tids-, ekonomi- och kvalitetsramar.
 • Du är även kontaktperson gentemot kunder, myndigheter och leverantörer.
Arbetstid/omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm och kontoret ligger i Hammarby sjöstad. Tjänsten kräver körkort samt tillgång till egen bil.

Vem är du?

Vi söker dig som
 • är högskoleingenjör, civilingenjör eller har annan likvärdig högskoleutbildning inom bygg.
 • har mångårig erfarenhet inom byggbranschen och bostadsutveckling. Är några av de åren i rollen som konsult eller hos ett entreprenörsföretag är det meriterande.
 • har erfarenhet av att jobba med nyproduktion samt har kunskap och erfarenhet av produktion, projekteringsledning, upphandling och inköp.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då det är en viktig del i jobbet.
För att lyckas i rollen krävs det att du har förmåga att arbeta självständigt, är ansvarstagande och är bra på att arbeta med många olika parter. Du ska ha förmågan att se och möta kunders behov samt att agera affärsmässigt. Du arbetar engagerat för att nå uppsatta mål. Det är även viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, samt att kunna kommunicera på ett tydligt sätt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-28.

Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så välkommen med din ansökan redan idag!

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Kontakt
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Randstad Engineering. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Hannah Sandström, tel. 0733- 434 534, hannah.sandstrom@randstad.se eller mig Fredrik Holmberg 0733-14 48 14 som kommer vara din chef.

Tveka inte att höra av dig!
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!