Leveranschef Drift och infrastruktur IT

Leveranschef Drift och infrastruktur IT

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.
Vi söker dig som vill jobba i ett högt tempo inom ett spännande och utvecklande område där vi vill ligga i framkant, hitta nya sätt att lösa saker och tillsammans med olika partners ta fram de smartaste lösningarna som passar ett Riksbyggen där IT och verksamhet är ett.

Enheten för it och digital utveckling/styrning består idag av totalt ca 80 (anställda och konsulter) tjänsteområdesansvariga, systemansvariga, tjänsteansvariga, utvecklare och tekniker fördelad på 3 grupperingar. Drift och infrastruktur, systemförvaltning, och digital utveckling och styrning.

Nu söker vi en leveranschef IT för drift och infrastruktur

Vad är din roll?
Som leveranschef för it-drift och infrastruktur leder du det operativa arbetet i en grupp om 11 tekniker bestående av anställda och konsulter. Du ansvarar för utveckling och uppföljning av daglig it-drift, helpdesk, release, driftsättningar och tekniska resurser i projekt. Riksbyggens it-miljö består av en hybrid miljö av SaaS, PaaS och on-premises lösningar.

Vad ska du göra?

Du leder teamet och ser till att verksamheten får en högkvalitativ service och säker tillgång till it-infrastruktur och verksamhetssystem. Du följer fortlöpande upp leveransen från våra leverantörer, tar fram förslag och driver förbättrings- och utvecklingsarbeten som leder till effektivisering av teknik, arbetssätt och rutiner.

Du bidrar till att Riksbyggen har en resursplanering som följer organisationens behov, att resurser finns utsedda, att planerade aktiviteter genomförs och att gemensamma processer används. Du ansvarar för att it-riktlinjer följs, att Riksbyggens användare får en väl fungerande support och samt att licenser finns.

I rollen har du budget- och personalansvar och det innebär bland annat ansvar för arbetsmiljö, lönesättning och utveckling av personal enligt det behov som organisationen har.

Vem är du?

Vi söker dig som har en mycket hög leveransförmåga med ett härligt driv att vilja skapa skillnad och bygga vidare på vårt högpresterande team!

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har framgångsrik erfarenhet av liknande befattning med ansvar för it drift bestående av en it- miljö av både on-premises, SaaS och PaaS tjänster med fokus på it säkerhet. Du ska ha minst 3 års ledarerfarenhet med ansvar för personal och budget.

Som person är du en engagerad och resultatorienterad ledare med ett affärsmässigt driv.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan pedagogiskt förklara komplexa frågor. Du är strukturerad, drivande och tar tag i de uppgifter som behöver lösas med ett positivt och fokuserat engagemang. Du är sedan tidigare van att leverera och koordinera verksamhet utifrån fastslagen budget. Du kan skapa en attraktiv arbetsmiljö, som engagerar, utmanar och utvecklar medarbetare. Har du dessutom ett coachande och tydligt ledarskap kommer du passa väl in. Du har erfarenhet av agilt arbetssätt och transmission av system mot molnet

Mer om tjänsten

Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av budget och ekonomistyrning. Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad på Riksbyggens huvudkontor på Kungsbron i Stockholm och koncernsspråket är svenska. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Känner du att det här är du? Välkommen att söka till oss!

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb, dock senast den 2022-07-22. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Nina Grinbergs på mejl: nina.grinbergs@riksbyggen.se

Välkommen!
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 22 juli 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!