Hållbarhetsspecialist

Hållbarhetsspecialist

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.
Vad ska du göra?

Enheten för Hållbar utveckling ansvarar för det strategiska hållbarhetsarbetet på Riksbyggen och stöttar verksamheten i frågor kopplat till hållbar utveckling. Vi ansvarar även för ledningssystem, revisioner och projektstöd. Enheten består totalt av 17 medarbetare med stort engagemang för att skapa hållbara boenden och driva omställningen till ett hållbart samhälle.

Tillsammans med våra kunder och boende har vi stora möjligheter att bidra i omställningen till ett hållbart samhälle.

Ditt uppdrag är att:
  • Driva strategiska hållbarhetsfrågor inom nyproduktion och fastighetsförvaltning
  • Vara hållbarhetsexpert och ge stöd till verksamheten
  • Utbilda och inspirera medarbetare och kunder i hållbarhetsfrågor
  • Hållbarhetskommunikation internt och externt mot kunder
  • Utveckla inspirationsmaterial för att öka takten i omställningen till ett mer hållbart boende
  • Skapa nya lösningar för boende att leva mer hållbart, t ex dela på varor och tjänster
  • Utveckla hållbara mobilitetslösningar för boende
Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande och du får en god inblick i hela Riksbyggens verksamhet. Din placering är i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du rapporterar till Riksbyggens Hållbarhetschef.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen med relevant inriktning samt med minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor. Du är engagerad, van att arbeta i både grupp och självständigt mot tydliga mål. Som person är strukturerad, kreativ, har en positiv attityd och ett stort driv där du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter. Du är duktig på att bygga goda relationer och är en god kommunikatör.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom nedanstående områden:
  • Hållbarhetsfrågor inom bygg- och fastighetssektorn
  • Hållbara mobilitetslösningar för boende
  • Hållbarhetskommunikation och beteendefrågor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Resor i tjänsten kan förekomma.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Kontakt och ansökan

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Karolina Brick på telefon 0706-98 41 36, alternativt på mejl: karolina.brick@riksbyggen.se.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2022-06-30. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!