Entreprenad- och fastighetsförvaltningsjurist

Entreprenad- och fastighetsförvaltningsjurist

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.
Riksbyggen söker en driven entreprenad- och fastighetsförvaltningsjurist till Affärsstöd inom Affärsområde Fastighetsförvaltning. Affärsstöds uppdrag är bland annat att stötta Fastighetsförvaltningens olika marknadsområden runt om i landet, i verksamhetsnära frågor kopplade till förvaltning och ombyggnation av bostäder och lokaler. Affärsstöd Fastighetsförvaltning består idag av 14 personer. På enheten arbetar idag främst affärsutvecklare och verksamhetsutvecklare. Enheten tillhandahåller även viss intern utbildning inom de olika specialistområdena.

Affärsstöd Fastighetsförvaltnings organisation behöver nu förstärkas med en jurist som huvudsakligen kommer att arbeta med juridik kopplad till fastighetsförvaltning och entreprenader.

Några av dina uppgifter:
  • Ge löpande rådgivning avseende fastighetsförvaltnings- och entreprenadjuridiska frågor.
  • Genomföra granskning av entreprenadavtal, administrativa föreskrifter, konsultavtal, förvaltningsavtal mm.
  • Bistå vid hanteringen av eventuella tvister.
  • Genomföra internutbildning inom entreprenadjuridik och fastighetsförvaltningsjuridik
  • Vara bollplank vad gäller frågor om säkerheter och försäkringar kopplade till Riksbyggens entreprenadverksamhet.
  • Bevaka gällande lagstiftning och praxis med koppling till entreprenadjuridik och fastighetsförvaltningsjuridik.
  • Svara på remisser med koppling till entreprenad- och fastighetsförvaltningsjuridiska frågor.
  • Finnas tillgänglig som stöd för de olika råd/nätverk som finns kopplade till Riksbyggens olika processer
  • Löpande upprätta, uppdatera/revidera Riksbyggens mallavtal som t.ex., entreprenadavtal, administrativa föreskrifter, konsultavtal mm.
Vi söker dig som är examinerad jurist samt har tre till sju års erfarenhet av att arbeta med entreprenad- och fastighetsförvaltningsjuridik. Du har erfarenhet från fastighets-/byggbranschen eller från att ha arbetat med dessa frågor på affärsjuridisk byrå.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och kommunikativ. Du tycker om att arbeta självständigt men även i grupp och har en positiv inställning. För att lyckas i rollen ska du kunna ta egna initiativ och du följer ständigt upp de ärenden som du är delaktig i. Du har en helhetssyn och förståelse för hela processen. Du har förmågan att se möjligheter till utveckling, både ur ett kundperspektiv och internt hos Riksbyggen.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor, Kungsbron 21 centralt i Stockholm och du rapporterar till leverans- och utvecklingschef Helena Wester. Har du frågor om tjänsten så kontakta Helena på 070-2493847

Resor i tjänsten kan förekomma.

Riksbyggen erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande hos en av Sveriges största byggherrar och fastighetsförvaltare. Engagemang, ansvar, förtroende och samarbete är Riksbyggens hörnstenar.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se; http://www.riksbyggen.se/jobb-och karriar/lediga-tjanster/ senast den 5 juni. Urval och tillsättning kan komma att ske innan sista datum så vänta in med att söka!

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!