Energiingenjör/Affärsstöd

Energiingenjör/Affärsstöd

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Till Staben inom affärsområde Fastighetsförvaltning rekryterar vi nu ytterligare en energiingenjör/affärsstöd. Du kommer att tillhöra staben på huvudkontoret i Stockholm där du tillsammans med våra övriga process- och affärsutvecklare ingår i en grupp om ett tiotal medarbetare. Tillsammans med en kollega inom tjänsteområdet kommer du att arbeta med att utveckla våra energitjänster för våra olika kundsegment, med inriktning bostadsrättsföreningar och kommersiella kunder.

Placeringen kan vara på något av våra marknadskontor i landet eller på vårt Huvudkontor i Stockholm.

Vad ska du göra?

Rollen är en nyckelfunktion där du aktivt arbetar med kvalitetssäkring och utveckling av våra tjänster inom energiområdet och ansvarar för att stödja våra marknadsområden med fokus på målstyrd energiförvaltning. Du är ett operativt affärstöd i säljprocesser och gör uppföljning av affärer och energimål. I din roll verkar du som intern rådgivare gentemot våra energiingenjörer och drifttekniker ute i landet i frågor såsom till exempel energibesparingsåtgärder, analys av energianvändning. Du är även en resursperson och rådgivare gentemot våra kundansvariga, ekonomer och förvaltare i affärsfrågor, anbud, kalkyler och kundpresentationer.

Vem är du?

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av att arbeta inom energiområdet med inriktning fastighetsbranschen i roller som energiingenjör, energicontroller, installationssamordnare, teknisk förvaltare, där du arbetat med energibesparingsprojekt, driftoptimering i komplexa byggnader- såsom tex handelsbyggnader.

Du har mycket goda kunskaper inom driftoptimering av fastigheter samt goda kunskaper inom styr och reglerteknik med tillhörande övervakningssystem. Du har erfarenhet av att analysera fastigheters tekniska system och att integrera dessa system med olika IT- lösningar inom området.

Du trivs med att verka i en roll som expert, rådgivare och att aktivt få bidra till affären. Du är handlingskraftig och resultatorienterad och har erfarenhet av att självständigt driva affärer från idé till färdig leverans.

Kvalifikationskrav:
  • Studier med inriktning energi och fastigheter, högskoleutbildning som energiingenjör alt. driftingenjör med fastighetstekniska system som inriktning
  • Minst 7- 10 års erfarenhet inom energi/fastighet och gärna några års arbetserfarenhet som projektledare inom energi/fastighetsprojekt.
  • Goda kunskaper inom projektledning av installationsentreprenader med krav på kunskaper inom entreprenadjuridik, Bas P, Bas U samt övriga myndighetskrav
  • Erfarenhet inom upphandling och inköp av entreprenader inom tjänsteområdet.
  • Goda kunskaper inom inom officepaketet, kalkylverktyg samt energianalysverktyg
  • Dokumenterade grundläggande El kunskaper.
  • Dokumenterade kunskaper inom energiberäkningar och lönsamhetsberäkningar inom energiområdet.
Meriterande kriterier:
  • Erfarenhet av systemet Momentum, Metry, Agresso.
  • Certifierad energiexpert, CEX
  • Certifierad för att göra energikartläggningar
Sista ansökningsdag är 18 december.

Har du frågor om tjänsten så kontakta Helena Wester, helena.wester@riksbyggen.se

Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!