Asset Manager till Unobo

Asset Manager till Unobo

Vill du kombinera ditt genuina affärsdriv med att medverka till en positiv samhällsutveckling? Vill du arbeta i ett företag som arbetar både långsiktigt för ökad hållbarhet och är affärsintensivt? Ser du till att affärer blir lönsamma? Brinner du för utveckling av fastigheter och fastighetsaffärer? Vill du vara en del av ett kompetent team med driv, engagemang, arbetsglädje och god kamratanda? Då har du kommit rätt. Välkommen!

Tjänsten
Som Asset Manager hos oss har du finansiellt och strategiskt ansvar för en del av Unobos fastighetsportfölj. Du ansvarar för ägarförvaltningen av din delportfölj, initierar och genomför investeringar genom förvärv av nyproduktion och genom utveckling av det befintliga beståndet. För ditt geografiska ansvarsområde följer du marknadens utveckling. För din delportfölj upprättar du affärs- och investeringsplaner samt analyserar utfall. Du är ansvarig beställare av fastighetsförvaltning och projekt för din portfölj. Vi är en liten och effektiv organisation som arbetar tillsammans och bidrar med olika kompetenser. Du rapporterar till VD och tjänsten är placerad på Unobos kontor i centrala Stockholm, Kungsbron 21.

Huvudsakliga ansvarsområden inom delportfölj:
  • Analysera marknaden och identifiera relevanta geografiska marknader och produktsegment att investera i.
  • Affärsutvecklande och värdeskapande ansvar.
  • Analys av portföljen och dess potential för förbättring med fokus på optimerat driftnetto.
  • Investeringsansvar och agera beställare för nya hyresrättsprojekt.
  • Gemensam planering med förvaltningsentreprenör av förvaltning och utveckling.
  • Ansvar för fastighetstransaktioner.
  • Arbetar nära övriga Asset Managers och Technical Manager samt i nära samarbete med Unobos förvaltningsentreprenör samt leverantör av nyproduktionsprojekt.
Kvalifikationer
Civilekonom alternativt Civilingenjör med inriktning Lantmäteri-fastighetsekonomi.

För att bli framgångsrik i rollen som Asset Manager hos oss ser vi gärna att du har en finansiell profil och har arbetat med fastighetsinvesteringar några år, är duktig på att analysera såväl marknader som räkenskaper, kan etablera strategier och driva affären. Du är van att ta fram marknadsstrategier, beställa nyproduktion, kan förvaltning och vet hur du skall skapa utvecklade driftnetton och värden. Du har jobbat med fastighetsprojekt, är en duktig beställare och har god kunskap om hyresmarknaden.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid din personlighet, din inställning och motivation. Arbetssättet hos oss präglas av nära samarbete, kunskapsdelning, positiv konkurrens, gemensam ansträngning och gemensamt

beslutsfattande. Vi förutsätter att du har en positiv grundsyn och ser möjligheter. Vidare har du ett kommersiellt tänk förenat med ett gott omdöme samt trivs med att skapa resultat och långsiktigt hållbara affärer. Du är analytisk och stimuleras av komplexa frågeställningar, du tycker om att ta ansvar och trivs med att jobba självständigt lika mycket som tillsammans med din chef och övriga i teamet.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Asset Manager passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Unobo AB med Kompetera organisations- & ledarutveckling AB.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 26/4 2021. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Wretman på jeanette.wretman@kompetera.se eller på 0708 - 986825.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Wretman
Telefon 0708-986 825
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://kompetera.weselect.com/
Sista ansökningsdag 13 juni 2021 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Unobo AB är ett hållbart bolag rustat för tillväxt. Vi äger, förvaltar och utvecklar hållbara och trygga hyresrätter. Bolaget startade 2021 som en avknoppning från Riksbyggen. Vi är idag ett helägt dotterbolag till Riksbyggen men i närtid kommer även andra långsiktiga institutioner att vara delägare i företaget. Idag äger vi drygt 5000 bostäder på 12 attraktiva orter, främst i storstäder och tillväxtorter. Vi planerar för en rejäl tillväxt de närmaste åren, både genom utveckling av vårt nuvarande bestånd och investeringar i nyproduktion.