Driven ekonomichef till Ricoh

Driven ekonomichef till Ricoh

Gazella rekryterar nu en driven ekonomichef till Ricoh. Som ekonomichef arbetar du i en bred och dynamisk tjänst och innehar ett övergripande ansvar för att leda och driva redovisningsprocessen utifrån svenska redovisningsregler. Du kommer leda arbetet kring intern- samt externrapportering och ha en central roll inom bolaget med många kontaktytor, såväl inom som utanför företaget. Utöver rollen som Ekonomichef får du möjligheten att delta i förbättringsprojekt och ta projektledarskap lokalt i projekt som bedrivs av Ricoh Sverige och Ricohs europeiska kontor i London. I rollen ingår personalansvar för cirka 4 personer och du rapporterar till bolagets CFO. Sedan förra året har de flesta av bolagets ekonomirelaterade arbetsuppgifter flyttats ner till Shared Service Center i Polen och England. Tjänsten är stationerad på Ricohs huvudkontor i Solna som nyligen genomgått en spännande förändring och blivit ett aktivitetsbaserat kontor.
Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Ansvara för att driva och leda redovisningsprocessen i enlighet med Ricohs accounting policy och svenska redovisningsregler.
  • Leda och driva arbetet kring månadsrapportering och analysarbete.
  • Ansvara för relationerna med Shared Service Centers och säkerställa att Sverige får god support.
  • Driva projekt och arbetet som syftar till att förbättra samt utveckla bolagets interna rutiner, som dels bedrivs av Ricoh Sverige och dels av Ricohs Europeiska kontor i London.
  • Ansvara för samtliga processer avseende intern- och extern skatterapportering.
  • Ansvara för att säkerställa och förändra processer för att effektivisera såväl rapportering samt boksluten i förebyggande syfte.
  • Agera förebild och kulturbärare "first time right" samt genom aktivt förbättringsarbete säkerställa att Ricohs processer är effektiva och kontrollerade.
  • Ansvarig för kontakt med revisorer, såväl internt som externt.
  • Driva processen kring arbetet i att säkerställa efterlevnad av krav i såväl SOX som ISO.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi en erfaren ekonomichef med minst 10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, som tidigare har haft personalansvar för minst tre personer. Du har en akademisk examen i ekonomi och vi ser gärna att du har god erfarenhet av att ha arbetat med rapportering i globala företag. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med IFRS och Shared Service Centrers sedan tidigare samt att du har arbetat och haft samarbete med såväl interna som externa revisorer. Du talar flytande svenska och engelska i både tal som skrift och har goda kunskaper i Microsoft Office.

Personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ, social, pedagogisk och får energi av att arbeta i en tillvaro med många kontaktytor. Då du dagligen förväntas stötta och coacha dina kollegor, strävar du alltid efter att skapa förståelse för andras arbetsuppgifter samt möjliggöra en arbetsmiljö där gott samarbete är en grundpelare. I rollen förväntas du vara instruerande och delegerande. Vidare är du van att hålla många bollar i luften samtidigt och trivs i att arbeta i en miljö med ett högt tempo, utan att ge avkall på kvalitet. Som person är du analytiskt lagd och har ett gott sinne för detaljer. Du är trygg i dig själv, din arbetsroll och vågar samt har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder och driva frågor på egen hand.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Sverker Nyman.

Om arbetsgivaren

Ricoh Sverige AB
Ricoh grundades redan 1936 och erbjuder idag helhetslösningar inom dokumenthantering, tryck, kommunikation och it-infrastruktur till företag i hela världen.

Ricoh Sverige är ett dotterbolag i den världsomspännande Ricoh-koncernen och finns representerat på närmare 40 orter i en nationell organisation med egna Center och Partner samt ett återförsäljarnät.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.