Teamleader för leverantörsreskontran till Rexel

Teamleader för leverantörsreskontran till Rexel

Gazella rekryterar nu en Teamleader för leverantörsreskontran till Rexel Sverige AB. Rexel är en del av världens största elgrossistkoncerner som har verksamhet över tre olika kontinenter, i 26 länder, där Rexel har en stark position i Sverige. Som Teamleader för leverantörsreskontran kommer du att leda arbetet för en grupp på 14 personer och ansvara för det dagliga leverantörsreskontraflödet. Vi söker därför en person med goda ledaregenskaper samt redovisningskunskaper. I rollen som Teamleader för leverantörsreskontran kommer du att rapportera till Ekonomichefen. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
 • Vara arbetsledare för en grupp på ca 14 personer.
 • Planera och prioritera dagens arbete.
 • Leda och ansvara för det dagliga leverantörsreskontraflödet.
 • Hantera krav och inkassoärenden och förfrågningar från leverantörer.
 • Verifiera skannade leverantörsfakturor.
 • Kontrollera och matcha inköpsordrar mot fakturerade varuinköp.
 • Arbeta med utredning av avvikande pris och kvantitet.
 • Kontera omkostnadsfakturor, såsom representationsfakturor.
 • Genomföra avstämningar av givna konton i samband med bokslut.
 • Leda arbetet med att utveckla och effektivisera processer inom leverantörsreskontran.
 • Vara Superuser i Basware P2P.

Erfarenhet

Vi söker dig som har minst 3–5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, eftergymnasial ekonomisk utbildning och goda redovisningskunskaper. Det är viktigt att du har erfarenhet från att arbeta i projekt då du kommer att vara en drivande kraft i ett projekt gällande införandet av ett nytt workflowsystem, i samband med implementering av nytt elektroniskt fakturahanteringssystem. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Om du har tidigare erfarenhet av fakturahanteringssystemet Basware P2P eller erfarenhet från lager eller grossistföretag är det meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, kommunikativ, ödmjuk och initiativtagande. Du har goda ledaregenskaper och är trygg i rollen som ledare. Du är van att självständigt planera och prioritera ditt och teamets arbete. Du är hjälpsam, har god social kompetens och uttrycker dig väl i tal och skrift. Utöver detta är du nyfiken i din natur, har en förmåga att se utvecklingsmöjligheter och har en vilja att förändra och ifrågasätta. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Evelina Norén.

Om arbetsgivaren

Rexel
Rexel Sverige AB, är en global expert inom professionell distribution av elektriska produkter och tjänster i alla typer av marknadskanaler. Våra varumärken är Selga, Storel och Moel. Vi är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder på tre kontinenter. I Sverige har vi en stark position, med cirka 800 medarbetare på 60 platser och en omsättning på cirka 5,2 miljarder svenska kronor. För mer information, besök www.rexel.se

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.