CFO till Renewcell

CFO till Renewcell

Efter en framgångsrik börsnotering har Renewcell förberett för nästa stora steg - kommersiell skala. Vill du göra skillnad och skapa en hållbar framtid? Lockas du av en CFO-roll i en noterad verksamhet som har som vision att bli det största bolaget i världen inom sitt område? Om du vill vara högst delaktig i bolagets tillväxtsresa och ha en nyckelroll så kan CFO på Renewcell vara något för dig!

Hos oss jobbar människor med många olika bakgrunder, men det vi alla har gemensamt är engagemanget. Vi vet att tiden är för knapp och vårt arbete för viktigt för att inte bry sig. Vi bryr oss om våra kollegor, vår produkt, våra kunder och samarbetspartners och vår omvärld. Vi driver den hållbara utvecklingen framåt.

Ditt uppdrag som CFO
Som CFO på Renewcell kommer du att ha det övergripande ansvaret för bolagets finansiering, controlling och redovisning. I dagsläget finns kompetens inom redovisning på plats och i takt med bolagets tillväxt kommer Finance-teamet att utökas på sikt.

Du kommer att arbeta med business control, finansiering och skapa effektiva processer. Fokus för CFO kommer att vara att arbeta affärsnära och vara businesspartner till VD. Du kommer att säkerställa att Finance levererar de beslutsunderlag som behövs för att främja tillväxten och framtida lönsamhet.

Managementrapportering, styrelserapportering, presentationer för investerare, business case, kassaflödesanalyser och kontinuerligt skapa processer och rutiner är exempel på arbetsuppgifter du kommer utföra och ansvara för. Du kommer att sitta med i bolagets ledningsgrupp och utöver VD och övriga Finance kommer du arbeta nära IR, HR och sitechefer.

Tillsammans med ditt team har du fokus på att bygga ett stort hållbart företag i världsklass.

Din profil
Du har en relevant akademisk utbildning och därefter har du gedigen erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning inom Finance. Vi letar efter dig som känner dig trygg i att axla rollen som CFO i en noterad verksamhet. Det i kombination med erfarenhet från en entreprenöriell och dynamisk miljö ser vi som avgörande för att du ska lyckas och trivas i verksamheten. Att du har arbetat med finansieringsfrågor samt har arbetat affärsnära i tidigare roller är viktiga komponenter för att vara rätt profil för rollen. Slutligen har du ett intresse för ledarskap då det är något som kommer bli än mer viktigt i rollen i takt med Renewcells tillväxt.

Du som person
Du är en driven och handlingskraftig person som motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar och trivs i en verksamhet som präglas av snabba beslut och högt tempo. Att vara prestigelös och anpassningsbar till förändring är något som kommer naturligt för dig och du är trygg och stabil i både dig själv, ditt ledarskap och din kompetens.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Renewcell med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Renewcell är ett snabbväxande hållbarhetsföretag med en unik svenskutvecklad textilåtervinningsprocess grundat år 2012. Här jobbar människor med världsledande kompetens för att förändra den globala textilindustrin till det bättre. Genom att blanda nytänkande med beprövad kunskap om processteknologi och cellulosa, inspirerar vi en industriell evolution till hållbarhet i branscher långt utanför vår egen. Företaget har sitt utvecklingscenter i Kristinehamn och bygger just nu sin första fullskaliga anläggning i Sundsvall. Huvudkontoret ligger i Stockholm på Cardellgatan. Läs mer om företaget på https://www.renewcell.com