CFO till teknikbolag i norra Stockholm

CFO till teknikbolag i norra Stockholm

Vi söker nu för vår kunds räkning en CFO med erfarenhet från både storbolag och start-ups. Kunden är ett noterat mindre teknikbolag med stor tillväxtpotential. Företaget utvecklar molnbaserade affärsprocesstjänster baserat på data från avancerade teknologier som möjliggör effektivisering inom industrin. Vi söker en person med stort verksamhetsfokus som kan vara med och stötta de produktlinjer som finns med en modern ekonomistyrning med både tillverkande och tjänstebaserade affärsmodeller.

Tjänsten innebär personalansvar för 1-2 personer och är placerad i norra Stockholm och den rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som CFO:
  • Erfarenhet av redovisning, koncernredovisning, bokslutsarbete och årsredovisningar för noterade bolag enligt K3
  • Kontaktperson och kravställare för outsourcad redovisning/koncernredovisning för koncernen/moderbolag och dotterbolag i Sverige.
  • Kontaktperson tillsammans med HR för outsourcad lönehantering
  • Kontakt mot bolagets revisorer
  • Hantera internrapportering, projektuppföljning, kalkyler mm
  • Likviditetsplanering
  • Kortsiktiga och långsiktiga finansieringslösningar
  • Styrelse och ledningsrapportering
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har erfarenhet av ekonomirapportering och affärscase inom snabbväxande teknologibolag med följande utmaningar inom finansiering, förvärv, due-diligence och liknande processer samt styrelse- och bolagsformalia. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av regelverket för noterade bolag i Sverige kanske har varit i en start-up miljö tidigare, gärna med R&D inriktning.

Personliga egenskaper

Vi söker en person som lockas av att vara i en högteknologisk miljö och som har stor flexibilitet och problemlösningsförmåga. Du har en bred erfarenhet från ekonomifunktionens olika processer men även en medvetenhet om att värdeskapandet sker i produktutveckling och kundlösningar. Du vill vara med och utveckla företaget tillsammans med VD och bygga för långsiktighet.

Placeringsort: Norra Stockholm

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm, anette.wickholm@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan

Ekonomichef, CFO
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)