Kommunikatör

Kommunikatör

Vill du bidra till att Stockholmsregionen fortsätter växa och utvecklas till Europas mest attraktiva storstadsregion? På tillväxt- och regionplaneförvaltningen arbetar för att stärka Stockholmsregionens attraktivitet och hållbarhet. Verksamheten är kommunikationsintensiv och vi behöver förstärkning av en kommunikatör.

Den 1 januari 2019 blev Stockholms läns landsting Region Stockholm och det regionala tillväxtuppdraget flyttades från länsstyrelsen till Region Stockholm. Det är nu Region Stockholm som har det samlade ansvaret för länets utveckling.

På tillväxt- och regionplaneförvaltningen arbetar vi för att stärka Stockholmsregionens attraktivitet med fokus på hållbar tillväxt och strategisk fysisk planering. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö med kunniga medarbetare, där vi alla vill göra Stockholmsregionen lite bättre varje dag. Förvaltningen växer i och med att vårt uppdrag har utökats.

Arbetsbeskrivning

Rollen som kommunikatör är bred och du arbetar i nära samarbete med våra projektledare och regionplanerare på regionplaneavdelningen och tillväxtavdelningen där du har en stödjande roll i kommunikationsfrågor. Du kommer att arbeta med att planera, koordinera, praktiskt genomföra och följa upp kommunikationsinsatser. Du deltar även i det löpande arbetet i kommunikationsenheten. Du kommunicerar med externa parter och är duktig på att etablera förtroende och att skapa en god förståelse för det regionala utvecklingsuppdraget. Du är van vid att samarbeta med externa leverantörer för såväl produktion som strategiska uppdrag. Du kommer att arbeta i team med fem personer på kommunikationsenheten och rapporterar till kommunikationschefen.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor, har en universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande utbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet i en liknande kommunikatörsroll. Vår verksamhet är mötesintensiv och det är ett plus om du har erfarenhet av att planera och genomföra möten, seminarier och konferenser. Har du tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och dina drivkrafter. Det är viktigt att du har ett positivt och öppet förhållningssätt, är handlingskraftig, tycker om att arbeta mot uppsatta mål och utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor. Du är lyhörd och kommunikativ med förmåga att utveckla relationer.

Du har erfarenhet av projektledning och behärskar Microsoft Office program, sociala medier och har erfarenhet av webbpublicering.

Övrig information

Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Region Stockholm tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Kontaktperson Helena Reinhagen
Telefon 08-123 144 84
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sll.se/
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/