Kommunikatör med digitalt fokus

Kommunikatör med digitalt fokus

Vill du bidra till att Stockholmsregionen fortsätter växa och utvecklas till Europas mest attraktiva storstadsregion? På tillväxt- och regionplaneförvaltningen arbetar vi för att stärka Stockholmsregionens attraktivitet och hållbarhet. Verksamheten är kommunikationsintensiv och vi behöver förstärkning av en kommunikatör med digitalt fokus.

Den 1 januari 2019 blev Stockholms läns landsting Region Stockholm och det regionala tillväxtuppdraget flyttades från länsstyrelsen till Region Stockholm. Det är nu Region Stockholm som har det samlade ansvaret för länets utveckling.

På tillväxt- och regionplaneförvaltningen arbetar vi för att stärka Stockholmsregionens attraktivitet med fokus på hållbar tillväxt och strategisk fysisk planering. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö med kunniga medarbetare, där vi alla vill göra Stockholmsregionen lite bättre varje dag. Förvaltningen växer i och med att vårt uppdrag har utökats.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör med digitalt fokus ansvarar du för utveckling, löpande underhåll och förvaltning av förvaltningens externa webbplatser, intranät och sociala medier i nära dialog med Region Stockholms centrala webb-team. Du projektleder och kvalitetssäkrar våra pågående projekt. Samtidigt kommer du att övergripande ansvara för att planera, skapa och regelbundet uppdatera intressant och relevant innehåll på våra webbplatser och i sociala medier. Du jobbar nära övriga kollegor och skapar redaktionellt innehåll. Din uppgift är att kontinuerligt förbättra och effektivisera vår digitala närvaro för att stärka relationen med våra målgrupper såväl externt som internt. Du kommer att arbeta i team med fem personer på kommunikationsenheten och rapporterar till kommunikationschefen.

Din profil

Rollen passar dig som är intresserad av samhällsfrågor och har minst fem års arbetslivserfarenhet. Du har en relevant utbildning inom journalistik, kommunikation, marknadsföring eller liknande. Du är en mycket god kommunikatör som är initiativtagande och tar eget ansvar.
 • Du har god erfarenhet av utveckling och förvaltning av webb, intranät och sociala medier.
 • Du är van att leda projekt och inspirera andra.
 • Du har erfarenhet av att planera målgruppsanpassat innehåll i flera kanaler.
 • Du kan skriva för webben och är väl införstådd i rådande tillgänglighetskrav.
 • Du har väl dokumenterad erfarenhet av framförallt Episerver och gärna andra publiceringsverktyg, Adobeprogrammen Indesign, Photoshop och Illustrator. Du är också van att arbeta med Officepaketet.
 • Du har kunskaper om SEO, analysverktyg som Google Analytics och andra utvärderingsverktyg.
 • Du har grundläggande HTML-kunskap och erfarenhet av Photoshop samt kunskap om bild- och videohantering.
 • Du är en van beställare av externa tjänster från webbleverantörer och är insatt i de senaste tekniska lösningarna.
 • Du arbetar med kreativ höjd och kommer gärna med nya idéer.
 • Du är resultatinriktad, gillar tydlig struktur och driver egna projekt
 • För att trivas i kommunikationsenheten är det viktigt att du är har god samarbetsförmåga, är flexibel och serviceinriktad samt har en öppen och utvecklingsinriktad inställning.
 • Har du tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation är det meriterande.
Övrig information

Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Region Stockholm tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Kontaktperson Helena Reinhagen
Telefon 08-123 144 84
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sll.se/
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/