Field Sales Specialist

Field Sales Specialist

Är du en person som får energi av att förbättra strukturer och processer? Är du spindeln i nätet som är duktig på att bygga relationer och är en skicklig kommunikatör? Tycker du om att arbeta med siffror och analys för att skapa underlag för beslut? Är du dessutom intresserad av försäljning? Då har vi rätt roll för dig!

Som vår Field Sales Specialist kommer du att se till att kollegorna på Field Sales får maximal tid för försäljning, marknadsföring och coachning. Det gör du genom att minska de administrativa arbetsmomenten och tillhandahålla de rätta verktygen och på så sätt säkerställa att de får bästa förutsättningar att kunna lyckas i sina roller. En del i att tillhandahålla de bästa verktygen är analys och presentation av data. Att skapa de bästa förutsättningarna innebär att du kommer vara ansvarig för att planera och boka våra årliga återkommande konferenser, administrera bilflottan, onboarding och annan support till teamet.

Du kommer att arbeta från vårt huvudkontor på Södermalm i Stockholm och vara en central del av Field Sales. Du rapporterar till National Field Sales Manager och i samma team som dig ingår sex Region Field Sales Manager samt ytterligare en Field Sales Specialist. Du kommer i din roll ha stort stöd och ständigt bollplank i dina kollegor och närmsta chef, tillsammans ska ni fortsätta utveckla Sveriges bästa Field Sales-kår!

Analysera och utmana

Som Field Sales Specialist är du ansvarig för att analysera och strukturera försäljnings- och marknadsdata, från det att informationen kommer in i våra system till det att den kan presenteras för övriga kollegor på Field Sales på ett tydligt sätt. Din roll är viktig för att skapa underlag och förutsättningar för att ta välunderbyggda beslut och även för att förstå historiken inför framtida planering. Du kommer att vara en nyckel i vårt arbete med att utmana det invanda och ifrågasätta mönster för att vi på det sättet ska ge oss möjlighet att fortsätta att utvecklas.

KOORDINATOR/SPINDELN I NÄTET

Du kommer att vara i centrum inom Field Sales, dina rapporter och analyser kommer att skapa förutsättningar för beslut och du kommer att skapa de bästa förutsättningarna för hela vår Field Sales-kår. Hantering bilflottan kommer vara ett av dina ansvarsområden för skapa förutsättningar för dina kollegor på Field Sales, du kommer även att få möjligheten

SYSTEM- & UPPFÖLJNINGSANSVAR

Tillsammans med din Field Sales Specialist-kollega kommer du att vara superuser inom befintliga samt nya system såsom för orderläggning, distriktsoptimering etc. Ni kommer även att vara ansvariga för vårt interna CRM-verktyg, där vi tar fram rapporter och redovisar internt samt till vårt HQ i Österrike. För att säkerställa att vi har korrekt data inför rapporter och analyser kommer ni även att följa upp att vi får korrekt butiksdata från andra parter samt hantera den masterdata som vi har tillgänglig.

Personlig utveckling

Red Bull's ambition är att ta fram det bästa hos dig, vi vill se dig växa och ge dig vingar. Det är du som bestämmer hur långt du vill nå och vilken insats du är beredd att lägga in för att nå dit. Vi arbetar aktivt med utveckling och kommer att ge dig förutsättningarna och stödet i din personliga och yrkesmässiga utveckling och ge dig verktygen att bli exceptionell inom det du gör.

Kvalifikationer
  • Har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel
  • Har erfarenhet från Nielsen och/eller Genero Solutions är ett plus
  • Utmanar tidigare sanningar för att förbättra strukturer och processer
  • Har en förmåga att skapa nätverk och bygga goda relationer
  • Är serviceinriktad. Erfarenhet från tidigare serviceroller är ett plus
  • Har grundläggande förståelse för Off Premise-kanaler (detaljhandel, impulsköp, icke-traditionella kanaler)
  • Har erfarenhet av FMCG-produkter
  • En utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom analys, ekonomi eller försäljning är meriterande
Ytterligare information

Language - Flytande i både svenska och engelska

Sista ansökningsdag är den 3 juli 2022, rollen kan dock komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut så sök redan idag.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.redbull.com/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Red Bull Sweden AB är en arbetsgivare som arbetar för lika möjligheter oavsett vem du är. Vi tror starkt på att olikheter och månfald är viktigt för vår fortsatta framgång. Besluten vi tar i våra rekryteringsprocesser baserar vi på dina erfarenheter och färdigheter och vi välkomnar alla ansökningar som representerar vårt samhälle, oavsett ålder, kön, funktionshinder, sexuell läggning, ras, religion.