Group Business Controller till Recipharm, Stockholm

Group Business Controller till Recipharm, Stockholm

Recipharm är ett entreprenörsdrivet bolag på en kraftig tillväxtresa och i takt med den görs nu en förstärkning av Group Business Control och Group Treasury-funktionen. Vi söker nu dig som verkligen gillar Excel och som är duktig på finansiell analys. Här får du chansen att arbeta globalt i en viktig position som Group Business Controller. Rollen beskrivs som till ca 50 % moderbolagscontroller där din primära uppgift blir att kvalitetssäkra moderbolagets rapportering och resultatuppföljning. Du kommer att driva både den centrala budgetprocessen och de kvartalsvisa prognosprocesserna och ha löpande dialog med cheferna för centrala funktioner och med dotterbolagen. De övriga ca 50% kommer du att stötta och arbeta nära Senior Group Business Controller med finansiell analys och rapporter i framförallt Excel. Du kommer att ha många kontaktytor, mot bl a koncernledning, Treasury, Tax Manager och med våra ca 35 dotterbolag. Som Group Business Controller är du en del av ett drivet team om 4 personer med höga ambitioner och rapporterar till Head of Group Business Control and Treasury.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Koordinera och leda budget- och forecastprocessen för moderbolaget, i nära samarbete cheferna för centrala funktioner och med dotterbolagen
  • Kostnadsanalys och rapportering av moderbolaget till ledning och styrelse
  • Finansiell analys och kvalitetssäkring av koncernens månads-, kvartals- och helårsresultat
  • Delta i och koordinera koncernens budgetprocess och prognosprocesser
  • Uppföljning och analys av rapportering från dotterbolag och segment
  • Analys av bl a affärsplaner, investeringsplaner, nyckeltal och förvärv
  • Utveckla och underhålla strukturer och processer, bl a för transaktioner och mellanhavanden mellan moderbolag och dotterbolag.
  • Leda eller delta i olika ad hoc-relaterade projekt på koncernnivå
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och som har ca 2-5 års relevant erfarenhet från en Business Controlroll. En annan lämplig bakgrund kan vara om du har arbetat med finansiell analys som t ex Managementkonsult. Vi ser det också som positivt om du har jobbat i en internationell organisation. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med våra dotterbolag är mycket goda kunskaper i engelska, liksom svenska, ett krav.

Personliga egenskaper

Den här rollen är för dig som gärna vill utvecklas inom Group Business Control, rätt kandidat behöver inte kunna allt, men du har ambitioner och drivs av att lära dig. Du är också i ditt esse när det krävs att snabbt bygga rapporter och ta fram korrekta analyser i Excel. Du behöver inte kunna programmera, men du tar dig med lätthet fram genom att själv ta reda på det du inte kan. I övrigt uppfattas du som en "teamplayer" och har god kommunikativ förmåga.

Vad erbjuder företaget dig?

På Recipharm ger vi dig goda möjligheter och utrymme till att påverka och bidra till utveckling. Här får du en bred roll nära ledningen och med rätt inställning kommer du att få vara med på en spännande resa i en expansiv bransch med intressanta produkter som bidrar till hälsa och välbefinnande i samhället. Recipharms utveckling har varit och fortsätter att vara mycket god och stabil. Detta tack vare flexibilitet och förmåga att anpassa verksamheten till verkligheten har utvecklats till en av bolagets styrkor. Ett växande företag erbjuder helt nya möjligheter och vi kan erbjuda förändring och utmaningar yrkesmässigt till dem som vill, på alla nivåer. Vi gör saker själva, vilket också erbjuder utmaningar och skapar engagemang - för rätt personer.

Placeringsort: Stockholm

Om Recipharm

Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 9 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 11 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings-anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com


I denna rekryteringsprocess samarbetar Recipharm med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30:e november 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Business Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)