Projektcontroller till HSB Projektpartner

Projektcontroller till HSB Projektpartner

HSB PROJEKTPARTNER SÖKER PROJEKTCONTROLLER

Är du relationsorienterad och driven av resultat?Söker du en affärsnära roll i en stabil och långsiktig organisation med hjärtat på rätta stället? Vi är i tillväxt och söker nya kollegor!

HSB ProjektPartner befinner sig i en spännande fas med en uttalad tillväxtresa där vi aktivt jobbar för en långsiktig och hållbar ökning av vår produktionsvolym. Då vår nuvarande Projektcontroller går vidare till nya utmaningar inom vår organisation söker vi nu hennes ersättare.

Vi letar särskilt efter dig med eget driv och som älskar att arbeta framåtriktat tillsammans med andra mot gemensamma mål. Hos oss får du vara en del av ett sammansvetsat team med hög kompetensnivå och engagemang och vi har kul tillsammans!

Bakgrund
HSB ProjektPartner är HSBs gemensamma nyproduktionsbolag och en av Sveriges ledande bostadsutvecklare. Bolagets viktigaste uppgift är bostadsproduktion, vilken alltid sker i partnerskap med HSB-föreningarna. Tillsammans med HSB-föreningarna ska HSB ProjektPartner AB bygga goda bostäder som marknaden efterfrågar och våra erbjudande ska vara branschledande. Vi skapar bostäder för nya generationer med bland annat hjälp av forskningsprojekt som HSB Living Lab och har för fjärde året i rad utnämnts till Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproducerade bostäder.

För enheten Ekonomi och Finans är uppgiften att stödja verksamheten i den finansiella hanteringen, säkerställa att finansiella processer följs och att legala krav efterlevs samt upprätta och följa upp projektkalkyler.

Tjänsten
Som Projektcontroller ansvarar du för att bistå verksamheten med expertis inom projektkalkylering och projektekonomi. Du fungerar som ett stöd till bolagets regioner samt de regionala HSB föreningarna. I rollen ingår det även att ansvara för framtagning av underlag till styrelsebeslut och att agera som projektcontroller i brf-processen.

Du arbetar affärsnära som en länk mellan olika avdelningar inom bolaget och agerar bollplank inom ditt kompetensområde. Ditt genuina intresse för fastigheter, ekonomistyrning och relationsbyggande gör dig till en naturlig del i bolagets fortsatta utveckling.

I denna tjänst kommer du att vara en viktig del av vårt team på fem personer och rapportera till Chef Business Control & Finans. Vi sitter i moderna lokaler centralt på Kungsholmen i Stockholm. Då vi strävar efter balans mellan arbetsliv och privatliv finns möjlighet till både flexibla arbetstider och distansarbete. Vi tror dock att det fysiska mötet medför flera positiva aspekter och kommer också att vilja träffas på kontoret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Upprättande av kostnadskalkyl, projektkalkyl (tidiga skeden, lönsamhetsbedömning mm)
  • Framtagning av ekonomiska planer
  • Agera bollplank inom nyproduktionsprocessen gällande projektkalkyl
  • Ansvara för intygsgivningar
  • Kvalitetssäkring av projektkalkyl
  • Ansökningar till Bolagsverket
  • Säkerställa avtalskedjan i varje projekt
  • Delta i utvecklingsprojekt
  • Stort samarbete med regionchefer, projektchefer och regionala HSB föreningar
Erfarenhet och kompetens
För denna tjänst ser vi gärna att du har ekonomiutbildning på högskolenivå med inriktning mot investeringskalkylering eller ekonomistyrning. Du har mycket god systemvana samt erfarenhet och kunskap om/av system för ekonomiuppföljning. Erfarenhet av bygg- eller fastighetsbranschen ser vi som starkt meriterande.

Kanske jobbar du idag i en liknande roll och vill ha en större påverkansgrad? Eller så vill du utöka ditt operativa arbete med mer strategiskt ansvarstagande och vara närmare besluten?

Oavsett vilket, tror vi att du är van vid arbete som innebär sociala kontakter och nära samarbeten. Då arbetet innebär en hel del kommunikation och rapportering bör du även ha goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Givetvis är engagemang och långsiktighet viktiga hörnstenar i ditt arbete. Dokumenterad praktisk erfarenhet av ekonomistyrning inom projektutveckling från idéskede till förvaltning är meriterande.

Personliga egenskaper
För denna roll söker vi dig som har god samarbetsförmåga och ser din egen leverans som en del av HSB ProjektPartners totala resultat. Då du har en verksamhets- och affärsnära roll med olika kontaktytor är det också viktigt att du är en kommunikativ och lyhörd relationsbyggare.

Din positiva inställning och anpassningsförmåga bidrar till att skapa och upprätthålla ett bra samarbetsklimat, såväl internt som externt. I ditt arbete är du pådrivande, strukturerad och analytisk. Du har en förmåga att lyfta blicken och prioritera rätt i varje situation. Du kan se samband i verksamheten, är initiativrik och vågar tänka utanför boxen.

Naturligtvis har du ett prestigelöst förhållningssätt och kan identifiera dig med bolagets värderingskultur som präglas av: Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan.

Vi erbjuder dig
Hos oss erbjuds du en utvecklande roll hos en av Sveriges ledande bostadsutvecklare i tillväxt och ges stor frihet att själv utveckla ditt arbetssätt i en platt organisation.

Organisationen besitter stor erfarenhet och kunskap. Vi är snabbfotade och flexibla vilket gör att det är nära till besluten. Har du viljan finns det möjlighet till snabb personlig utveckling hos oss.

HSB är sedan flera år tillbaka med på topp 100 listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare (Academic Works YPAI-undersökning). Med en stark värdegrund som gemensam bas erbjuder HSB ProjektPartner AB en trygg, stimulerande och utvecklingsorienterad arbetsplats där du som medarbetare värdesätts som den viktiga tillgång och framtidsresurs som du är.

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar HSB ProjektPartner med Real Competence.
Vid frågor eller fungeringar om tjänsten maila farnaz.mortazavi@realcompetence.se

Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på "Lediga Jobb". Vi behandlar ansökningar löpande från och med 8 augusti 2022. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt.
Mer info
Kontaktperson Farnaz Mortazavi
Email Mejla Farnaz Mortazavi
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://realcompetence.se/
Sista ansökningsdag 16 sept 2022 (33 dagar kvar)