Business Controller till Raptor Group

Business Controller till Raptor Group

Om Raptor

Raptor är ett svenskt investeringsföretag som bygger och växer bolag genom aktivt ägande med fokus på långsiktigt värdeskapande. De bidrar med sin ägarkompetens i syfte att stötta och utveckla varje portföljbolag genom strategiskt arbete och kravställande. Raptor tror på att kombinera sin kompetens tillsammans med ledningens operativa förmåga och skapa värde genom att tillföra fokus, kompetens och finansiella resurser.

I gruppens portfölj idag finner man välkända varumärken så som REF Stockholm, Bonti och Furry Friends. Gruppen har växt markant de senaste åren och består idag av totalt 4 bolag inom sektorer som e-handel, SaaS och fastighetsbranschen.

Din roll som Business Controller

Som Business Controller på Raptor kommer du kontinuerligt analysera material relaterat till portföljbolagen såsom kommersiella rapporter, KPI:er och affärsplaner. Du kommer att interagera externa och interna intressenter, till exempel motsvarande roll hos investerare och diverse roller i dotterbolagen. I rollen utvecklar du djup kunskap om dina portföljbolag och deras affärsmiljö, från förvärv till exit. I rollen arbetar du nära samt rapporterar direkt till Chief Financial Officer.

Ditt ansvar kommer att omfatta:
 • Kvalitetssäkra månads- och årsbokslut i form av genomlysning och avvikelseanalys mot budget och prognos
 • Sammanställa mallar och rapportpaket i samband med budget och prognosarbete
 • Aktivt arbeta med finansiell analys i olika typer av strategiska initiativ för att hitta möjligheter till att vidareutveckla verksamheten
 • Tillsammans med CFO ansvara för att paketera data och ta fram presentation- och beslutsunderlag till relevanta stakeholders så som investerare, styrelse och ledningsgrupper.
 • Tillsammans med CFO utveckla bolagens cash management i form av sammanställning av likviditetsprognos och likviditetsplanering
 • Självständigt identifiera och analysera intäkt- och kostnadsfördelar genom exempelvis automatisering, outsourcing/in-sourcing
 • Analysera och dra slutsatser av data för att optimera och professionalisera verksamheten
 • Löpande utvecklingsarbete och ad hoc uppgifter
 • Systemansvar i ekonomifunktionen
För att lyckas i rollen som Business Controller

Som Business Controller hos Raptor ska du vara en datadriven analytiker med god kunskap om att kunna hantera data i Excel såväl som i diverse affärskritiska system. Du brinner för att identifiera och ta fram förändringsmöjligheter och är en självständig doer som vill kavla upp ärmarna och arbeta hands on i ett högt tempo. Du är kommunikativ i din presentation av data och har en god affärsförståelse och kan se till det strategiska. Du är både analytisk och perfektionist - ändå trivs du med den ad hoc och dynamiska miljö som kommer naturligt med riskkapital och entreprenörskap.

Dina kvalifikationer
 • Minst 2-5 års erfarenhet som Business Controller eller liknande
 • Stark analytisk förmåga där du enkelt sätter dig in i siffror och data
 • Höga ambitionsnivåer med förmåga att självständigt identifiera och driva processer framåt
 • Du är en avancerad användare av Excel och Business Intelligence-verktyg och kan hantera stora mängder data
 • Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi, redovisning eller liknande
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Business Controller till Raptor intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (16 dagar kvar)