Arkivarie till myndighet i Stockholm

Arkivarie till myndighet i Stockholm

Vi söker nu en arkivarie till Stockholm. Har du tidigare erfarenhet av gallringsutredningar och vill fortsätta din vidareutveckling på en myndighet? Då har vi ditt nästa uppdrag. I rollen erbjuds du, förutom en möjlighet att jobba med arbetsuppgifter som du trivs med, kontakt med många olika människor. Med i bagaget tror vi att du har minst ett års erfarenhet som arkivarie på myndighet, högskolepoäng inom arkivvetenskap (minst 60/40), och erfarenhet av gallringsutredningar. Stämmer erfarenheterna in på dig och låter tjänsten intressant? Då hoppas vi på din ansökan, redan idag!

Omfattning:
Deltid, minst 20 timmar i veckan. Med start 14 januari 2019 och för uppdrag minst 9 månader framåt (med möjlighet till förlängning).

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som arkivarie jobbar du i en projektgrupp med två andra arkivarier. Tillsammans ansvarar ni för att genomföra gallringsutredningar för myndighetens IT-system och som konsult rapporterar du ditt arbete till övriga i gruppen. Rollen innefattar mycket samarbete och många kontaktytor då gallringsutredningarna genomförs i nära samverkan med dels systemförvaltare och systemanvändare, dels med myndighetens arkivfunktion. Uppdraget gäller för både mindre system med få användare och begränsad funktionalitet, medelstora system och stora system.

Dina arbetsuppgifter (till exempel):
  • Skriva gallringshemställan till Riksarkivet och skriva eventuella tillämpningsbeslut för gallring av information i IT-systemen.
  • Planera hur bevarande av information i IT-systemen ska kunna möjliggöras.
Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, möter olika företagskulturer och får erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du trivas hos oss.

Kvalifikationer

Här behöver du:
  • Erfarenhet av att självständigt och fullständigt ha slutfört gallringsutredning av IT-system.
  • Erfarenhet av att skriva hemställan om gallringsbeslut till Riksarkivet.
  • Erfarenhet av minst 1 års arbete som arkivarie inom statlig myndighet.
  • Högskoleutbildning med minst 60/40 högskolepoäng inom arkivvetenskap.
  • Svenskt medborgarskap (då tjänsten är säkerhetsklassad).
För den här tjänsten söker vi dig som är självgående, resultatinriktad och målmedveten i ditt arbete. Vi tror även att du har en god helhetssyn kring det som ska göras i arbetet och värnar om kvaliteten i det du gör. Trivs du dessutom på jobb med många kontaktytor, är pedagogisk och har en god förmåga att bygga relationer kommer du att trivas bra i den här tjänsten.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Randstad

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad ett av världens största företag inom rekrytering och bemanning. Vi har som målsättning att bidra till en bättre arbetsmarknad. Det gör vi genom att hitta rätt matchning mellan företag och arbetssökande. På så sätt hjälper vi företag att växa och bli mer framgångsrika och vi hjälper arbetssökande att hitta rätt jobb och uppnå sina drömmar.

Sista ansökningsdag: 2018-11-29
, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information:
Kim Flemström | kim.flemstrom@randstad.se |
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 29 nov (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Har du arbetat med informationsförvaltning inom fastighetsbranschen ser vi det som plus (men inte krav).