Konstruktör till Ramirent

Konstruktör till Ramirent

Ramirent Design befinner sig i en väldigt spännande utvecklings och- expansionsfas och söker därför en strukturerad och erfaren byggkonstruktör för att driva utvecklingen av våra tjänster kring konstruktionsanalys. Vi har även för avsikt att framöver utveckla ett antal andra tjänster kring avancerade byggprocessrelaterade analyser där du kommer ha en nyckelroll.

Arbetsuppgifter
Du kommer ingå i avdelningen Design som arbetar med att erbjuda Ramirents kunder olika typer av tjänster och lösningar inom BIM/VDC, 3D-projektering samt hållfasthetsberäkning och analys. Tillsammans med dina kollegor kommer du att skapa smarta BIM-modeller av Ramirents tilltänkta produktleverans med direkt koppling till projektets tidsplan och budget. Med hjälp av vår VDC-process och vår samlade erfarenhet från tidigare projekt säkerställer vi på Designavdelningen rätt produktleverans, att den uppfyller samtliga krav vad gäller säkerhet, hållbarhet och arbetsmiljö samt att den anpassas över tid och dokumenteras på ett tydligt sätt. Den som iklär sig rollen som "BIM/VDC Konsult – Analys" får ett ansvar för att driva, utveckla och kommersialisera Ramirents erbjudande kring konstruktions- och hållfasthetsanalyser. Med hjälp av vår tekniska plattform BIM analyserar och optimerar du vår leverans utifrån el och energi samt arbetsmiljöaspekter såsom buller, damm etc.

Arbetet innebär mycket kundkontakt då du när du får in ett uppdrag har en kontinuerlig dialog med kunden om arbetsmetoder och tillvägagångssätt. Du arbetar både mot arkitekter och konstruktörer samt projektledningen i byggprojektet. Internt sker arbetet ofta i team med andra kollegor från Ramirents Design Team samt teknikspecialister inom olika produktområden. Ibland har du din arbetsplats ute i det aktuella projektet. Projekten varierar i längd men är ofta månadslånga. Du kommer även ansvara för uppföljningen av projektet och får på så sätt följa byggprojektet från början till slut.

Din profil
Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet som byggkonstruktör eller liknande tjänst och är bekväm i att arbeta i BIM-modeller samt med 3D-projektering samtidigt som du har kompetens inom BIM/VDC som arbetsmetodik. Vi ser gärna att du har lätt för att skapa goda interna och externa relationer samt att du har en känsla för service.

För att lyckas i rollen behöver du vara självständig, handlingskraftig samt att du är strukturerad i ditt arbetssätt. Du drivs av att utvecklas, ta eget ansvar och att hitta på egna kreativa lösningar på problem. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. B-körkort är ett krav för denna tjänst då vissa resor i tjänsten förekommer.

Din ansökan
Låter detta som en roll för dig? Ansök redan idag, dock senast den 25 november 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Johan Pfeifer på 0739 – 23 07 86.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Johan Pfeifer
Telefon 0739-23 07 86
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ramirent.se/
Sista ansökningsdag 25 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ramirent är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap. Vi erbjuder hyreslösningar som förenklar våra kunders verksamhet. Bland våra kunder märks företag inom såväl byggindustrin som övrig industri samt offentlig sektor. Våra kundcenter finns över hela landet. Ramirent AB ingår i Ramirent-koncernen, som har verksamhet i 10 länder och är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen. Ramirent – More Than Machines®